Chokladmousse med kakao – Recept

5/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på chokladmousse med kakao!

Detta är en väldigt enkel och lite lättare chokladmousse med kakao, vispgrädde och strösocker. Bara tre ingredienser alltså! Superenkel men supergod.

Ibland vill jag ha en snabb efterrätt och då gillar jag denna enkla chokladmousse med kakao. Chokladmousse har en tendens att ibland ha en massa ingredienser. I detta recept håller vi det enkelt och fokuserar på bara kakao, socker, och vispgrädde. Tre ingredienser man allt som oftast har hemma!

Denna chokladmousse med tre ingredienser är lätt, chokladaktig, slät och vispar upp på mindre än 5 minuter. Det är en perfekt dessert för alla kvällar i veckan!

Denna chokladmousse har bara tre ingredienser och går alltså väldigt snabbt att göra. Det går också att göra den i förväg och ställa in den i kylen till senare.

Här kommer ett tips. Genom att kyla din skål, exempelvis genom att ställa in den i kylen eller frysen ett tag innan du börjar göra din chokladmousse, så blir vispgrädden lättare att vispa.

Jag kan varmt rekommendera detta recept på chokladmousse med kakao, då jag verkligen tycker om det!

Chokladmousse med kakao

Receptet – Så gör du:

Chokladmousse med kakao

5/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en väldigt enkel och lite lättare chokladmousse med kakao, vispgrädde och strösocker. Bara tre ingredienser alltså! Superenkel men supergod.
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 3,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl kakaopulver (0,75 dl för mörkare chokladsmak)
  • 1,2 dl strösocker (0,5 dl för mörk chokladsmak)

Instruktioner

  • Börja vispa vispgrädden i en skål eller bunke. Vispa tills det skummar och den har tjocknat något.
  • Tillsätt strösocker och kakaopulver. Blanda försiktigt tills mjuka toppar bildas.
  • Vispa tills det bildas styva toppar, gärna med elvisp.
  • Häll i serveringsskålar eller glas, gärna i en spritspåse för finaste resultat.
  • Njut av din chokladmousse med kakao, eller kyl den tills den ska serveras!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Chokladmousse med kakao

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar