IBS-frukost – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på god IBS-frukost! IBS står för irritable bowel syndrome, vilket innebär att personer med IBS kan uppleva en rad olika symtom som magont och uppblåsthet.

En IBS-frukost kan vara ett viktigt sätt att starta dagen på rätt sätt. För personer med IBS kan det hjälpa att ha en regelbunden rutin och att äta måttligt under dagen. En hälsosam frukost kan ge en stabil energi under morgonen och hjälpa till att balansera magen.

Att hitta rätt frukost när man har IBS kan vara en utmaning. Många livsmedel kan orsaka symtom som magont, gasbildning och förstoppning. Men det betyder inte att man måste avstå från en god och hälsosam frukost! Med några smarta ingredienser och justeringar kan man fortfarande njuta av en läcker och näringsrik måltid med denna toppengoda IBS-frukost.

Det finns många ingredienser som kan vara bra för personer med IBS. Frukt, grönsaker, nötter, frön och havregryn är exempel på livsmedel som kan bidra till en hälsosam och balanserad frukost. Samtidigt bör man undvika livsmedel som kan trigga IBS-symtom, såsom mejeriprodukter, vitt bröd, socker och koffein.

Här är ett enkelt recept på en IBS-vänlig frukost som är både god och näringsrik. Detta recept innehåller ingredienser som är lätta för magen att hantera, samtidigt som de ger en bra balans av protein, fiber och hälsosamma fetter.

IBS-frukost

Receptet – Så gör du:

IBS-frukost

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Vakna upp till en hälsosam och läcker frukost med detta IBS-vänliga recept. Med en mjuk och krämig konsistens och en söt smak av gryn och nötter, är denna frukostskål ett perfekt sätt att börja dagen på. Dessutom är den lätt att göra och kan anpassas efter dina personliga smaker och preferenser.
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 1 portion

Ingredienser
 

  • 2 msk havregryn
  • 2 msk chiafrön
  • 1 st banan, mosad
  • ½ st citrons saft
  • 1 tsk kanel
  • mandelmjölk

Instruktioner

  • Rör om alla ingredienser och värm på låg värme i mikron eller i kastrull.
  • Rör om igen. Tillsätt eventuellt mer mandelmjölk om konsistensen är för tjock.
  • Garnera gärna med citronskivor och lite extra chiafrön.
  • Servera, gärna med färska bär eller frukt. Njut av din IBS-frukost!
Måltid Frukost
Kök Svenskt
Nyckelord IBS-frukost

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar