Tikka masala-kryddmix – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på tikka masala-kryddmix!

Följ med på en smakfull resa till den färgstarka världen av hemmagjord tikka masala-kryddmix. Med en harmonisk kombination av kryddor ger denna mix inte bara läckerhet för smaklökarna utan även en fin färg till rätten!

För att njuta av den härliga tikka masala-kryddmixen, tillsätt till grytor, eller marinera ditt val av protein, såsom kyckling, tofu, eller grönsaker i den kryddiga blandningen. Låt smakerna blandas och tillaga sedan rätten för att låta smakerna komma till sin fulla rätt.

Denna mix innehåller en spännande blandning av olika kryddor som tillsammans ger kryddmixen dess unika karaktär. Paprikapulver ger mixen dess intensiva röda färg, medan malen spiskummin och korianderpulver bidrar med sina karakteristiska smaker som förstärker varandra på ett perfekt sätt. Den läckra touchen av gurkmeja ger kryddmixen dess varma och gulaktiga nyans som tillför en extra dimension till smakupplevelsen.

Rätter som är kryddade med tikka masala-krydda tycker jag blir rika och färgglada, vilket tillför en extra dimension till måltiden. Det lockande röda, gula och bruna färgspelet i maten väcker aptiten och gör att maten ser lika god ut som den smakar.

Upplev enkelt den färgstarka världen av indiska kryddor hemma i ditt egna kök, och låt din matresa ta dig till Indiens härliga kryddträdgårdar. Njut av de rika smakerna och de aptitretande färgerna som denna hemmagjorda tikka masala-kryddmixen ger, och skapa minnesvärda måltider med en touch av det indiska köket.

Receptet hittas här nedanför! Smaklig måltid!

Tikka masala-kryddmix

Receptet – Så gör du:

Tikka massala-kryddmix

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna kryddmix kommer att ge dina rätter den karaktäristiska och smakrika smaken av tikka masala. Använd den för att marinera kyckling, tofu, grönsaker eller annat protein och skapa en autentisk tikka masala-rätt som tar dig på en smakresa till Indien. Smaklig måltid!
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

 • 2 msk paprikapulver
 • 1 1/2 msk malen spiskummin
 • 1 1/2 msk korianderpulver
 • 1/2 tsk gurkmejapulver
 • 1/2 tsk malen kardemumma
 • 1/2 tsk kanel
 • 1 1/2 tsk malen kummin
 • 1/2 tsk svartpeppar

Instruktioner

 • I en skål, mät upp de angivna mängderna av varje ingrediens – paprikapulver, spiskummin, korianderpulver, gurkmeja, kardemumma, kanel, kummin och svartpeppar.
 • Blanda kryddorna noggrant för att säkerställa att de blandas väl och att smakerna kombineras på ett harmoniskt sätt.
 • Färdigt! Använd direkt eller förvara den färdiga tikka masala-kryddmixen i en lufttät behållare eller glasburk för att bevara dess arom och smak under en längre tid.
Måltid Smårätter
Kök Indiskt, Svenskt
Nyckelord Tikka masala-krydda, Tikka masala-kryddmix

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar