Sushiris gjort på grötris – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel delar jag med mig av ett bra recept på sushiris gjort på grötris!

Sushiris är rätt dyrt att köpa, och därför är det riktigt toppen att göra det på grötris. Den perfekta balansen mellan risets konsistens och smakprofilen hos sushiris-vinägern är avgörande för den omisskännliga smaken av sushi. Men vad händer om vi utmanar det traditionella genom att använda grötris istället för det vanliga sushiriset? Resultatet är en spännande och överraskande variant av den älskade japanska delikatessen.

Grötris, känt för sin krämiga textur och förmåga att skapa en fyllig och mättande måltid, ger en ny dimension till sushin. Genom att använda grötris i detta sushiris-recept, får vi en mjuk och sammetslen konsistens som kompletterar fyllningarna och ger en unik upplevelse för dina smaklökar.

För att förbereda detta sushiris med grötris behöver du bara några grundläggande ingredienser och lite tålamod. Det grötriset som används i detta recept kommer att skapa en något annorlunda struktur än den vanliga sushirisen, men det är just det som gör denna version så intressant och aptitretande.

Sushiris med grötris kan vara ett spännande val för de som älskar att utforska nya smaker och konsistenser. Den krämiga, mjuka risblandningen ger en skön kontrast till fyllningarnas smaker och ger en ny dimension till traditionella sushirullar.

För att uppleva denna twist på sushin behöver du inte vara en mästare i köket. Följ bara vårt enkla recept nedan för att skapa dina egna sushirullar med grötris och njut av en unik smakupplevelse som du sent kommer att glömma.

Låt oss nu dyka in i detta recept på sushiris med grötris och upptäcka en ny värld av smaker och konsistenser. Receptet hittas här nedanför!

Sushiris gjort på grötris

Receptet – Så gör du:

Sushiris gjort på grötris

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Utforska den underbara smaken av hemmagjord sushirit gjord på grötris och skapa dina egna läckra sushirullar med en unik och spännande twist!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme 15 minuter
Totalt 1 timme 30 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 4 dl grötris (400 g) såsom rundkornigt ris eller sushiris
  • 6 dl vatten
  • 6 msk risvinäger
  • 2 msk strösocker
  • 1,5 tsk salt

Instruktioner

  • Skölj riset: Skölj grötriset i kallt vatten noggrant tills vattnet inte längre är grumligt. Låt det rinna av i en sil.
  • Koka riset: Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Använd förhållandet 1 del ris till 1,5-2 delar vatten. Låt riset svalna något när det är klart.
  • Förbered sushiris-vinäger: I en liten kastrull, värm risvinäger, socker och salt på låg värme tills sockret och saltet löses upp. Rör om ordentligt och ta bort från värmen.
  • Blanda sushiris-vinäger: När riset har svalnat tillräckligt, placera det i en stor skål och häll över sushiris-vinägern över riset. Använd en träslev eller plastsked för att försiktigt vända och blanda riset med vinägern. Var försiktig så att du inte krossar riskornen.
  • Kyl ner riset: Fjädra riset samtidigt som du fortsätter att blanda försiktigt. Låt riset svalna helt till rumstemperatur. Detta steg är viktigt för att undvika att riset blir för klibbigt när det används för sushirullar.
Måltid Huvudrätt, Smårätter
Kök Japanskt, Svenskt
Nyckelord Sushiris gjort på grötris

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar