Supergod pastasås – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på supergod pastasås!

Superenkelt och läckert recept på supergod pastasås, som är fylld med smak. Den här rätten är perfekt i sig själv eller så kan du lägga till kyckling också!

En av de främsta anledningarna till att jag älskar den här supergoda pastasås är att den är enkel och snabb! Det blir färdigt på cirka 20 minuter.

Perfekt som enda tillbehör till kokt pasta, men det finns så många saker du kan lägga till för att piffa upp denna supergoda pastasås. Prova att lägga till kött som grillad kyckling, tärnad skinka eller räkor.

Rester kan förvaras i en lufttät behållare i kylen i 3-5 dagar. Jag värmer vanligtvis denna pasta i mikrovågsugn, men det kan också göras i en kastrull på spisen. Du kan behöva tillsätta lite mer vattten om den är för tjock vid återuppvärmning.

Vi här hemma älskar denna supergoda pastasås, och jag hoppas att ni ska tycka om den lika mycket som vi gör. Testa gärna receptet nedan, pastasåsen kan serveras med vilken pasta som helst!

Supergod pastasås

Receptet – Så gör du:

Supergod pastasås

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Superenkelt och läckert recept på supergod pastasås, som är fylld med smak. Den här rätten är perfekt i sig själv eller så kan du lägga till kyckling också!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • pasta till 4 personer
  • 3 msk smör
  • 2 tsk finhackad vitlök
  • 3 msk vetemjöl
  • 2,5 dl vatten + 1 tärning kycklingbuljong
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 tsk torkad persilja
  • 2,5 dl riven parmesanost
  • salt efter smak
  • peppar efter smak

Instruktioner

  • Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  • Smält smör i en medelstor kastrull, tillsätt vitlök.
  • Koka i 1 minut på medelvärme.
  • Tillsätt mjöl och koka i ytterligare en minut, rör hela tiden.
  • Tillsätt mjölk och buljong under konstant omrörning. Koka tills såsen kokar och tjocknar.
  • Tillsätt persilja och parmesanost. Tillsätt önskat salt och peppar. Fortsätt att röra tills osten har smält. Servera omedelbart.
  • Häll såsen över pastan och servera.
Måltid Huvudrätt, Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Supergod pastasås

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar