Stekt ungnötslever – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på stekt ungnötslever!

En riktigt god stekt ungnötslever med gul lök som tillbehör, som smakar riktigt gott tillsammans med ris eller potatis.

Denna stekta ungnötslever är enastående och så mör och god. Det blir riktigt saftiga skivor som jag tycker blir jättegott. Enkelt och snabbt att förbereda.

Förbered gärna exempelvis kokt ris eller potatis eller potatismos under tiden för en snabb måltid.

För ett riktigt bra recept på ugnötslever så kan jag verkligen rekommendera att göra enligt anvisningarna nedan. Vi blir alltid nöjda och belåtna när vi gör det efter dessa ingredienser och instruktioner. Just kryddorna som anges i receptet kan man alltid anpassa lite efter egna preferenser!

Stekt ungnötslever

Receptet – Så gör du:

Stekt ungnötslever

4.9/5 ( 142 röster )
En riktigt god stekt ungnötslever med gul lök som tillbehör, som smakar riktigt gott tillsammans med ris eller potatis.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 900 g ungnötslever
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk grillkrydda
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g smör eller 4 msk olivolja
  • 2 st gula lökar

Instruktioner

  • Skiva upp och krydda ungnötslevern på båda sidorna med grillkrydda, vitlökspulver, salt och svartpeppar.
  • Vänd leverskivorna i vetemjöl på en tallrik och se till att täcka båda sidorna helt.
  • Värm nu olivoljan eller smöret i en stor stekpanna, lägg sedan försiktigt varje leverskiva i pannan.
  • Bryn på båda sidor, ta sedan bort från stekpannan till en stor tallrik, behöver inte vara helt genomstekt när den tas bort från stekpannan, bara brynt på båda sidor. Upprepa tills all lever har fått färg.
  • Skiva lök efter önskemål och tillsätt ytterligare olivolja om det behövs så att löken kan fräsas. Fräs i pannan i cirka 5 minuter. Rör om i stekpannan för att förhindra att den bränns.
  • Lägg nu i de brynta bitarna av ungnötslever ovanpå löken i pannan. Täck över med ett lock, tillsätt cirka 0,5 dl vatten, sänk värmen till låg och låt löken fortsätta koka och levern ångas i cirka 7 eller 8 minuter eller efter önskemål.
  • Ta bort från stekpannan, servera och toppa ungnötslevern med den grillade löken och servera sedan gärna med ris eller potatismos efter önskemål!
Nyckelord Stekt ungnötslever
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar