Korvgryta med ris – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på korvgryta med ris.

Avnjut denna ljuvliga korvgryta med ljuvlig sås. Tomatsås som tillsammans med riset ger en hjärtlig måltid.

Detta är tröstande, mättande, och framförallt god mat som du inte kommer att vara ledsen över att äta. Snabbt att laga på vardagskvällar och lämnar dig väldigt lite att diska i slutet.

Allt du behöver för att göra detta korvgryterecept är en kastrull, kniv, en skärbräda, en träslev och en robust stekpanna. Det är mindre tid att diska och mer tid att njuta av din goda middag (och efterrätt?).

Rätten erbjuder snabbheten och bekvämligheten jag söker på en vardagskväll.

Om du planerar din receptförberedelse noggrant kan denna korv- och risgryta vara klar på bara 30 minuter.

Korvgryta med ris

Receptet – Så gör du:

Korvgryta med ris

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Avnjut denna ljuvliga korvgryta med ljuvlig sås. Tomatsås som tillsammans med riset ger en hjärtlig måltid.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 400 g korv, het och kryddig
  • 2 st gul lök
  • 2 tsk olja
  • 2 st krossade vitlöksklyftor
  • ½ tsk röda chili flakes (minska eller utelämna om det är känsligt för kryddor)
  • 400 g tomatsås
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • salt, peppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 st kött- grönsaks- eller kycklingbuljongtärning
  • 4 portioner ris, t.ex basmati

Instruktioner

  • Sätt riset på kokning enligt anvisningarna på rispaketet.
  • Skala och skiva löken, skär korven i skivor. Pressa vitlöken.
  • Stek löken och vitlöken riktigt mjuk tillsammans med röda chiliflakes i en varm stekpanna med lite olja eller smör.
  • När löken är mjuk och fått lite färg, tillsätt korven i stekpannan.
  • Tillsätt sedan tomatsåsen, grädde, timjan och buljongtärningen. Låt sjuda 10 minuter.
  • Smaka av med salt och peppar, servera med det kokta riset och grönsaker.
  • Njut!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Korvgryta med ris

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar