Bondomelett i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på bondomelett i ugn!

Här är en ljuvlig och mättande, härlig bondomelett i ugn som görs i antingen en ugnssäker stekpanna eller ugnsform. Snabbt, enkelt och riktigt gott.

Jag älskar denna ljuvliga bondomelett i ugn och det går att tillsätta lite tärnad rökt skinka om så önskas, annars kan man hålla den utan kött.

Detta är en perfekt bondomelett i ugn som kan ätas när som helst på dagen! Jag gillar att servera den med en härligt krispig grönsallad eller lite tomatklyftor!

Bondomelett i ugn

Receptet – Så gör du:

Bondomelett i ugn

4.9/5 ( 148 röster )
Här är en ljuvlig och mättande, härlig bondomelett i ugn som görs i antingen en ugnssäker stekpanna eller ugnsform. Snabbt, enkelt och riktigt gott.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 600 g tärnad potatis
  • ½ st purjolök
  • 1 näve hackad persilja
  • 150 g tärnad rökt skinka (valfritt)
  • 6 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt efter smak
  • nymalen svartpeppar efter smak
  • olivolja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Skala och sätt potatisen på kokning. När den är klar, låt rinna av och skölj med kallt vatten, samt skär upp i små tärningar.
  • Ansa, tvätta av och strimla purjolöken.
  • Fräs purjolöken i lite olivolja så den blir mjuk. Stek även den kokta potatisen lätt i några minuter.
  • I en skål, vispa ägg och mjölk. Tillsätt kryddning: oregano, salt, och nymalen svartpeppar.
  • I en ugnssäker stekpanna eller form, tillsätt olivolja och fördela/pensla längs ytan. Tillsätt sedan potatisbitarna, tärnad rökt skinka, en när hackad persilja och purjolöken jämnt i pannan/formen. Tillsätt sedan äggblandningen ovanpå och bred ut den jämnt.
  • Grädda i mitten av ugnen på 180°C i 15 minuter.
  • Färdigt! Njut av din bondomelett tillagad i ugn! Servera gärna med en härlig grönsallad.
Nyckelord Bondomelett i ugn
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar