Ryssröra – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ryssröra med pitabröd. Ryssröra är en härlig blandning av köttfärs, riven vitkål, morot, lök, och några till ingredienser, som alla passar bra ihop!

Ryssröra är framförallt en maträtt som många kopplar ihop med skolgången. Denna maträtt serverades ofta i skolan och ansågs av många som en favoriträtt.

Det är enkelt att göra denna rätt, och man har den faktiskt färdig på cirka 35 minuter. Anpassa gärna ingredienserna lite grann, om det är någon grönsak man gillar extra mycket, exempelvis.

Som tillbehör på tallriken gillar jag gurka och lite creme fraiche eller gräddfil, ett pitabröd är också ett sådant där klassiskt tillbehör som många förknippar med ryssröra.

Rester av denna rätt håller sig goda i kylen i några dagar enligt egen erfarenhet. Förvara lufttätt i exempelvis en kastrull med lock, eller i matlådor. En helt klockren rätt att ta med sig till exempelvis jobbet som matlåda, eller att göra i större mängder och sedan frysa in!

I receptet anges mängderna till 4 personer, men om man vill kan man enkelt antingen dubbla eller halvera receptet, om man vill ha mer eller mindre än så!

Laga ryssröra hemma med detta supergoda recept! Jag hoppas att ni ska gilla det lika mycket som vi gör hemma hos oss! Jag önskar er alla en riktigt smaklig måltid!

Ryssröra

Receptet – Så gör du:

Ryssröra

5/5 ( 1 röster )
Ryssröra är en härlig blandning av köttfärs, riven vitkål, morot, lök, och några till ingredienser, som alla passar bra ihop!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 750 g köttfärs
  • 5 dl vitkål (riven)
  • 200 g rivna morötter
  • 1 gul lök
  • 2 st pressad vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 röd paprika
  • 2 msk smör
  • 1 msk oxfond
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk oregano
  • 2 msk paprikapulver
  • salt efter smak
  • peppar efter smak
  • 1 tsk cayennepeppar

Tillbehör

  • 4 dl okokt ris
  • pitabröd
  • creme fraiche
  • gurka

Instruktioner

  • Fräs färsen i smör eller olja tillsammans med paprikan och vitkålen.
  • Tillsätt de torkade kryddorna när färsen har fått färg.
  • Tillsätt pressad vitlök, lök, fräs den gyllenbrun
  • Vänd ner riset och servera med tortilla bröd, creme fraiche, och gurka!
Nyckelord ryssröra
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar