Nyttiga dadelbollar – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på nyttiga dadelbollar!

Dessa nyttiga dadelbolar är ett av mina absoluta favoritrecept för enkla, hälsosamma mellanmål! De är veganska, glutenfria och det perfekta hälsosamma mellanmålet!

Om du märker att du spenderar mycket pengar på mellanmål och är missnöjd med, då är det dags att göra dina egna hälsosamma mellanmål med detta recept på nyttiga dadelbollar. Det är billigare och hälsosammare!

För förvaring kan du, när du har gjort dessa dadelbollar, lägga dem i en lufttät behållare med lagren åtskilda av bakplåtspapper, så håller de sig i cirka 10 dagar i kylen. Du kan även frysa in bollarna på samma sätt och tina dem i kylen över natten innan du vill njuta av dem.

Det är bäst att använda en mixer för att göra dessa eftersom en mixer hackar alla ingredienser väldigt fint, vilket gör dem lättare att kombinera och rulla ihop, särskilt dadlarna. Om du inte har en mixer, hacka allt så fint du kan och blanda sedan ordentligt.

Kort sagt älskar jag dessa nyttiga, hälsosamma dadelbollar och kan starkt rekommendera detta recept nedan!

Nyttiga dadelbollar

Receptet – Så gör du:

Nyttiga dadelbollar

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa nyttiga dadelbolar är ett av mina absoluta favoritrecept för enkla, hälsosamma mellanmål! De är veganska, glutenfria och det perfekta hälsosamma mellanmålet!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 15 stycken

Ingredienser
 

  • 10 st till 12 st stora dadlar
  • 5 dl pekannötter
  • 1 nypa salt
  • 0,5 dl kokosflingor att rulla dadelbolarna i

Instruktioner

  • Urkärna dadlarna och blötlägg dem i varmt vatten i 10 minuter tills de mjuknar.
  • Lägg de urkärnade dadlarna och pekannötterna i en mixer, eller hacka fint för hand. Mixa på hög effekt tills en tjock ”deg” bildas och blandningen känns kladdig. Om du arbetar med spatel för hand, blanda noga och krossa allt så fint det går.
  • Ta ca 1-2 matskedar av blandningen åt gången och använd händerna för att rulla till en boll. Om du har tid kan du låta dem stelna i kylen i 5 minuter på en tallrik. repetera för all deg.
  • Rulla dadelbollarna i kokosflingor på en tallrik, och pressa försiktigt bollarna så att kokosen fäster. Repetera tills du har cirka 12-15 färdiga, nyttiga dadelbollar.
  • Njut! Förvara rester i kylen.
Måltid Efterrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Nyttiga dadelbollar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar