Smörkräm till tårta – Recept

4.7/5 baserat på 17 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på smörkräm till tårta!

Detta grundrecept på smörkräm till tårta räcker till fyllning och inspackling av en 20 cm stor tårta. Receptet går snabbt att göra och kan därför enkelt anpassas till större eller mindre tårtor, eller efter behov av smörkräm till en tårta.

Tårta med smörkräm

Denna smörkräm till tårtor är ett säkert kort. Mångsidig och kan användas i de flesta tårtsammanhang, som fyllning eller som inspackling, och så vidare.

Med de valfria tilläggen kan du ge din smörkräm och tårta din personliga touch. Du kan exempelvis med lite rivna citronskal ge lite citrusfräschör, eller tillsätta lite matfärg för en färsprakande tårta.

Det blir så mycket godare med egengjord smörkräm till tårtan, och det är så enkelt att göra! Jag gillar att ha kontroll på min smörkräm så jag kan säkerställa att tårtan blir precis så god som den kan bli!

Smörkräm till tårta

Receptet – Så gör du:

Smörkräm till tårta

4.7/5 baserat på 17 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta grundrecept på smörkräm till tårta räcker till fyllning och inspackling av en 20 cm stor tårta. Receptet går snabbt att göra och kan därför enkelt anpassas till större eller mindre tårtor, eller efter behov av smörkräm till en tårta.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 600 g florsocker
  • 300 g saltat eller osaltat smör, rumstempererat
  • 2 msk till 3 msk kokande vatten

Valfria tillägg

  • finrivet citronskal
  • finrivet apelsinskal
  • en skvätt vaniljextrakt
  • några droppar matfärg
  • kakaopulver, efter smak

Instruktioner

  • Vispa florsocker och smör tillsammans med dina valfria tillägg (tilläggen är valfria). Tillsätt 2-3 matskedar kokande vatten och vispa tills det är slätt.
  • Använd till tårtan på valfritt sätt, exempelvis som fyllning i en våningstårta, eller som inspackling med en palettkniv. Du kan också använda en spritspåse med mönstermunstycke och göra mönster på tårtan med smörkrämen.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Smörkräm till tårta

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar