Hallonmousse till tårta – Recept

4.9/5 baserat på 11 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hallonmousse till tårtfyllning!

Laga enkelt till denna lätta och härliga hallonmousse till din tårta, exempelvis till att ha som tårtfyllning.

Denna hallonmousse är ljuvlig och fräsh, samt lätt och smakrik. Jag skulle kunna äta upp allt med en sked, om det inte vore för att jag oftast använder den till tårtor, bland annat som fyllning.

Den rosa färgen och den fina konsistensen är en wow-faktor i alla som ser denna hallonmousse i en tårta. Krämigt och gott, du kommer att vilja göra det här receptet till att ha i tårtor om och om igen!

Denna hallonmousse imponerar och tar dina tårtor till en hög nivå. Den är även riktigt bra på att lyfta fram hallonens goda smak.

Du kan använda färska eller frysta hallon till denna hallonmousse. Om du använder fryst frukt, se till att tina upp hallonen och rinna av lite av den extra vätskan så att moussen inte blir för rinnig.

Jag har försökt hitta ett bra recept hallonmousse till tårta utan gelatin, men det blir inte riktigt bra, konsistensen blir för svag. Därför väljer jag att ha med det, det blir bra!

Jag har angett receptet för ungefär 1 rejält lager hallonmousse i en normalstor tårta. För mer eller mindre hallonmousse till tårta än så, multiplicera eller dividera bara receptets ingredienser, exempelvis dubbelt eller hälften!

Hallonmousse till tårta

Receptet – Så gör du:

Hallonmousse till tårta

4.9/5 baserat på 11 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Laga enkelt till denna lätta och härliga hallonmousse till din tårta, exempelvis till att ha som tårtfyllning.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 1 lager

Ingredienser
 

  • 400 g hallon (färska eller frysta)
  • 100 g socker
  • 4 st gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  • Lägg hallonen och sockret i en kastrull på medelvärme i ca 5 minuter och rör om då och då.
  • Sila för att ta bort hallonfröna. Tillsätt det väl avrunna blötlagda gelatinet i den (fortfarande varma) hallonblandningen och blanda väl.
  • Vispa upp vispgrädden med elvisp. Tillsätt hallonblandningen. Rör om med en spatel för att blanda fint.
  • Använd i din tårta och låt sedan stå i kyl i 3 timmar innan servering för bästa konsistens.
  • Njut av din hallonmousse till tårta!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Hallonmousse till tårta, Hallonmousse till tårtfyllning

1 kommentar

  1. 5 stars
    Detta receptet är kanon, god lite syrlig smak. Precis som det ska vara. Jättefin konsistens och går inte att misslyckas med, fått många komplimanger av denna mousse!

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar