Napoleontårta – Recept

4.7/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på napoleontårta. En härlig tårta att bjuda familj och vänner på.

Även om denna tårta kan ta lite tid är inget av stegen svåra. Man går tårtlagren ett efter ett och sätter ihop tårtan. Napoleontårtan är definitivt värd att göra till ett speciellt tillfälle.

Det är enklast tycker jag att köpa många av ingredienserna färdiga, och fokusera på att sätta ihop tårtan. Den här kakan serveras bäst dagen efter efter att tårtlagren har fått en chans att mjukna av krämen. 

Detta är en imponerande tårta som säkerligen kommer att imponera på dina gäster om får nöjet att smaka.

Jag gör inte anspråk på att vara en professionell tårtdekoratör, så jag är säker på att du kan göra den mycket snyggare än min! God var den dock!

Napoleontårta

Receptet – Så gör du:

Napoleontårta

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

En härlig tårta att bjuda familj och vänner på. Även om denna tårta kan ta lite tid är inget av stegen svåra. Man går tårtlagren ett efter ett och sätter ihop tårtan. Napoleontårtan är definitivt värd att göra till ett speciellt tillfälle.
Förberedelser 1 timme
Tillagning 30 minuter
Totalt 1 timme 30 minuter
Portioner 15 portioner

Ingredienser
 

  • 2 paket smördeg
  • 2 dl florsocker
  • 1-2 msk vatten
  • Äppelmos (köpt)
  • Vaniljkräm (köpt)
  • 10 dl vispgrädde
  • Ägg (för pensling)

Instruktioner

  • Kavla ut dina smördeg och dela upp så man får 3 lika stora bitar (jag skar bort 1/3 av varje deg och la sedan ihop de 2 bitarna så det blev 3 lika stora bottnar).
  • Nagga med en gaffel och pensla med ägg och grädda på 200 grader Celsius i ugn tills de blir gyllenbruna, cirka 10 minuter.
  • Jag började med det översta lagret på napoleontårtan, ett tips är att ta den sidan som legat mot plåten. Bred på hallonsylt (ett jämt lager över hela).
  • Gör en vanlig glasyr med florsocker och vatten (ca 2 dl florsocker och typ 1-2 msk vatten) som du sedan brer på sylten så du får ett marmorerat mönster.
  • På det undre lagret, bred på ett tunt lager äppelmos (eller efter behag), och spritsa sedan grädde (tjockt lager) uppe på äppelmoset. Lägg sedan på nästa botten.
  • Mittenlagret har först vaniljkräm (tjockt lager) och sedan ett lite tunnare lager med grädde. Sedan är det bara att lägga på det översta lagret på det mittersta och spackla kanterna på napoleontårtan jämt med grädde.
Måltid Efterrätt
Kök Franskt, Svenskt
Nyckelord Napoleontårta

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar