Snickerdoodles – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på snickerdoodles!

Dessa snickerdoodle-kakor är de bästa jag har smakat! Receptet ger kakor som är mjuka och sega i mitten, men ändå krispiga och lätt puffade runt kanterna. Ingredienserna är även väldigt enkla, och det är troligt att du redan har alla ingredienser du behöver för att göra dessa kakor hemma (annars hittas ingredienserna hos i princip alla matbutiker)!

Snickerdoodles

Snickerdoodles är sockerkakor rullade i kanelsocker. Kanelsockret ger kakorna sin distinkta smak, konsistens och utseende.

En klassisk snickerdoodle ska smaka som en smörig sockerkaka, men med mycket kanel och socker från snickerdoodle-topping.

Dessa snickerdoodles går så snabbt att göra. Faktum är att det bara tog mig 10 minuter att göra degen till dessa kakor, med ytterligare 5 minuter att sätta ihop till kakor. Coolt, eller hur?

Snickerdoodles

Jag älskar att göra snickerdoodles, speciellt på helgerna. Deras håller sig bra i flera dagar, vilket gör dem perfekta för presenter. Dessutom absorberar snickerdoodle en hel del smaker från sin kaneltopping över tiden. Det fördjupar deras kanelsockersmak!

När du mäter upp kanelen till snickerdoodle-toppningen kan du bli chockad över hur mycket kanel det är och bli frestad att skala ner mängden innan du ens provar den. Gör inte det! Den generösa mängden kanel är en del av hemligheten bakom dessa kakors smak och kommer att balanseras upp av kakornas intensiva smörsmak.

Snickerdoodles

Receptet – Så gör du:

Snickerdoodles

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa snickerdoodle-kakor är de bästa jag har smakat! Receptet ger kakor som är mjuka och sega i mitten, men ändå krispiga och lätt puffade runt kanterna. Ingredienserna är även väldigt enkla, och det är troligt att du redan har alla ingredienser du behöver för att göra dessa kakor hemma (annars hittas ingredienserna hos i princip alla matbutiker)!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 20 kakor

Ingredienser
 

Snickerdoodle-topping

 • 0,5 dl (50 gram) strösocker
 • 2 msk mald kanel

Snickerdoodle-degen

 • 5,5 dl (300 g) vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk salt
 • 225 g osaltat smör, rumstempererat
 • 3,75 dl (300 g) strösocker
 • 1 st ägg, rumstempererat
 • 2 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

 • Placera ett galler i mitten av ugnen och förvärm ugnen till 190°C. Klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
 • Gör snickerdoodle-toppingen: Vispa ihop 0,5 dl strösocker och malen kanel i en skål. Ställ åt sidan så länge.
 • I en annan medelstor skål, vispa ihop mjöl, bakpulver och salt till snickerdoodle-degen.
 • Blanda sockret och smöret i skålen. Vispa på medelhög hastighet med degkrokarna tills den är lätt, fluffig och fördubblad i volym, 2 till 3 minuter. Använd en gummispatel för  att skrapa ner botten och sidorna av skålen vid behov.
 • Sänk mixern till låg och tillsätt ägg och vanilj och vispa tills det precis blandas. Skrapa ner botten och sidorna av skålen. Med mixern på låg, tillsätt gradvis de torra ingredienserna och vispa tills det precis blandas. Skrapa ner botten och sidorna av skålen en gång till och vispa på låg hastighet i ytterligare 30 sekunder.
 • Använd dela kakdegen till bollar. Rulla var och en i snickerdoodle-toppningen i skålen och täck dem helt. Placera de belagda kakorna minst 7,5 cm från varandra på de förberedda bakplåtarna.
 • Baka kakorna. Grädda en plåt i taget i 12 minuter, eller tills kanterna har stelnat men mitten fortfarande är mjuk på snickerdoodlesen. Kakorna kommer att se uppblåsta ut när du drar ut dem ur ugnen, men faller tillbaka och spricker till de perfekta kakorna när de svalnar.
 • Kyl kakorna på plåten på ett galler i 20 minuter, eller tills kanterna och bottnen på kakorna stelnat och känns fasta vid beröring. Upprepa med den återstående kakdegen och plåten.
 • Servera och förvara. Servera varm eller i rumstemperatur. Kakorna kan förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 3 dagar, eller frysas in.
Måltid Efterrätt
Kök Amerikanskt, Svenskt
Nyckelord Snickerdoodles

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar