Dessa snickerdoodle-kakor är de bästa jag har smakat! Receptet ger kakor som är mjuka och sega i mitten, men ändå krispiga och lätt puffade runt kanterna. Ingredienserna är även väldigt enkla, och det är troligt att du redan har alla ingredienser du behöver för att göra dessa kakor hemma (annars hittas ingredienserna hos i princip alla matbutiker)!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 30 minuterminuter
Totalt 35 minuterminuter
Portioner 20kakor
Ingredienser
Snickerdoodle-topping
0,5dl(50 gram) strösocker
2mskmald kanel
Snickerdoodle-degen
5,5dl(300 g) vetemjöl
1tskbakpulver
1tsksalt
225gosaltat smör, rumstempererat
3,75dl(300 g) strösocker
1stägg, rumstempererat
2tskvaniljextrakt
Instruktioner
Placera ett galler i mitten av ugnen och förvärm ugnen till 190°C. Klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper.
Gör snickerdoodle-toppingen: Vispa ihop 0,5 dl strösocker och malen kanel i en skål. Ställ åt sidan så länge.
I en annan medelstor skål, vispa ihop mjöl, bakpulver och salt till snickerdoodle-degen.
Blanda sockret och smöret i skålen. Vispa på medelhög hastighet med degkrokarna tills den är lätt, fluffig och fördubblad i volym, 2 till 3 minuter. Använd en gummispatel för att skrapa ner botten och sidorna av skålen vid behov.
Sänk mixern till låg och tillsätt ägg och vanilj och vispa tills det precis blandas. Skrapa ner botten och sidorna av skålen. Med mixern på låg, tillsätt gradvis de torra ingredienserna och vispa tills det precis blandas. Skrapa ner botten och sidorna av skålen en gång till och vispa på låg hastighet i ytterligare 30 sekunder.
Använd dela kakdegen till bollar. Rulla var och en i snickerdoodle-toppningen i skålen och täck dem helt. Placera de belagda kakorna minst 7,5 cm från varandra på de förberedda bakplåtarna.
Baka kakorna. Grädda en plåt i taget i 12 minuter, eller tills kanterna har stelnat men mitten fortfarande är mjuk på snickerdoodlesen. Kakorna kommer att se uppblåsta ut när du drar ut dem ur ugnen, men faller tillbaka och spricker till de perfekta kakorna när de svalnar.
Kyl kakorna på plåten på ett galler i 20 minuter, eller tills kanterna och bottnen på kakorna stelnat och känns fasta vid beröring. Upprepa med den återstående kakdegen och plåten.
Servera och förvara. Servera varm eller i rumstemperatur. Kakorna kan förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur i upp till 3 dagar, eller frysas in.