Rostad kokos – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritsätt att göra rostad kokos hemma!

Har du någonsin undrat hur man rostar kokos? Gör det så här för kokosflarn, strimlad kokos, eller kokosflingor! Jag har rostat kokos i flera år och har provat alla metoder (spis, mikrovågsugn, ugn) och det här är det enklaste sättet att göra det utan att bränna det. Du kan rosta kokos till vilket recept som helst om du använder denna metod. Nu kör vi!

Har du någonsin gjort ett recept där en av ingredienserna är “rostad kokos” och du frågat dig hur man rostar kokos?

Att lägga till rostad kokos till vilket recept som helst (söta eller salta recept) är det perfekta sättet att höja upp maten ett snäpp: det är den perfekta garneringen för en kokosmorotskaka eller exempelvis bananpannkakor.

Mitt favoritsätt att rosta kokos är över spisen. Jag tycker att kokosnöt (eller nötter ) på spisen i en stekpanna får mig att ägna mer uppmärksamhet åt dem och se till att det inte bränns. Bränd kokos luktar hemskt så att göra det på spisen är ett enkelt sätt att undvika det!

Det är bäst att förvara rostad kokos i en lufttät påse eller behållare. Jag lägger den alltid i kylen också, vilket gör att den håller längre. Den håller 3-4 veckor i kylen.

Förvaring

Det är bäst att förvara rostad kokos i en lufttät påse eller behållare. Jag lägger den alltid i kylen också, vilket gör att den håller längre. Den håller 3-4 veckor i kylen.

Rostad kokos

Receptet – Så gör du:

Rostad kokos

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Jag har rostat kokos i flera år och har provat alla metoder (spis, mikrovågsugn, ugn) och det här är det enklaste sättet att göra det utan att bränna det. Du kan rosta kokos till vilket recept som helst om du använder denna metod. Nu kör vi!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 2 deciliter

Ingredienser
 

  • 2 dl strimlad kokosnöt, eller kokosnötflingor/flarn

Instruktioner

  • Placera en liten stekpanna på medel-låg värme. Tillsätt kokosen och bryt sönder eventuella bitar med en träslev.
  • Koka upp, rör nästan hela tiden, tills kokosnöten börjar ånga och få färg. Sänk värmen till låg och fortsätt att röra hela tiden medan kokosen blir brun.
  • Lämna inte spisen – kokosen går från brunt till bränt väldigt snabbt.
  • Så snart kokosen är brynt som du vill, ta omedelbart bort pannan från värmen och ta bort kokosen från den heta pannan till en skål eller tallrik för att svalna.
  • Använd som du vill till garnering och matlagning. Förvara i en lufttät påse eller behållare i kylen i upp till 2 veckor.
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Kokosflarn, Kokosflingor, Rostad kokos, Strimlad kokos

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar