Rödtunga i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rödtunga i ugn!

Gör snabbt och enkelt denna klassiska rödtunga i ugn. En mättande och härlig måltid som är smidig att tillaga och som smakar ljuvligt!

Rödtunga i ugn är för mig en klassiker och jag gillar att servera den med kokt potatis, en enkel grönsallad eller ugnsbakade sparrisskott, och en vitvinssås. Rödtungan blir snabbt tillagad i ugnen, vilket gör att denna rödtunga i ugn är en måltid som passar alla dagar i veckan!

Denna rödtunga i ugn är en av de godaste och enklaste fiskrätter jag vet, och som jag tror alla kan uppskatta! Hoppas ni gillar detta recept lika mycket som vi gör! Smaklig måltid!

Rödtunga i ugn

Receptet - Så gör du:

Rödtunga i ugn

4.9/5 ( 130 röster )
Gör snabbt och enkelt denna klassiska rödtunga i ugn. En mättande och härlig måltid som är smidig att tillaga och som smakar ljuvligt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 600 g rödtunga (ca 4 st filéer)
  • salt
  • peppar
  • valfritt: kokt potatis till 4 personer
  • valfritt: en härlig grönsallad

Vitvinssås (valfritt)

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 st tärningar fiskbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk smör
  • svartpeppar
  • cayennepeppar
  • salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C. Sätt potatis på kokning.
  • Salta och peppra rödtungan.
  • Placera i en smord ugnsform och baka i mitten av ugnen i 10-12 minuter, tills att fisken flagnar vid beröring med en gaffel. Under tiden, fortsätt med vitvinssåsen och gärna en härlig sallad.
  • Vitvinssåsen: Hacka schavottenlök och vitlök och stek mjukt i smör i en panna. Tillsätt vitt vin och buljongtärningar, och låt puttra i 4 minuter. Tillsätt vispgrädde och låt puttra i 10 minuter. Krydda efter smak med svartpeppar, cayennepeppar och salt.
  • Färdigt! Njut av din rödtunga i ugn med tillbehör!
Nyckelord Rödtunga i ugn
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar