Falsk anka – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på falsk anka!

Gör enkelt en ljuvligt god, saftig falsk anka på en skinkstek, som blir klar på 1,5 timme! Jag går även igenom hur man plommonstoppar den falska ankan om man vill. Rätten är helt perfekt för exempelvis en söndagsmåltid. Servera gärna med svartvinbärsgelé, en god brunsås och kokt potatis!

Falsk anka är ju egentligen skinka, men det smakar riktigt lyxigt och gott, riktigt likt anka! Med dessa enkla tillbehör och kokt potatis så blir detta en snabbt favorit till när man har 1,5-2 timmar till att laga denna falska anka. Uppskattas av alla!

Falsk anka

Receptet – Så gör du:

Falsk anka

4.9/5 ( 235 röster )
Gör enkelt en ljuvligt god, saftig falsk anka på en skinkstek, som blir klar på 1,5 timme! Jag går även igenom hur man plommonstoppar den falska ankan om man vill. Rätten är helt perfekt för exempelvis en söndagsmåltid. Servera gärna med svartvinbärsgelé, en god brunsås och kokt potatis!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 1 t 20 minuter
Totalt 1 t 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 kg skinkstek
  • plommon till plommonstoppning
  • salt
  • grillkrydda
  • kokt potatis till 4 personer
  • svartvinbärsgelé till serveringgröna ärtor till servering

Brunsås

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 1 msk oxfond
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk soja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Plommonstoppning (frivilligt): Skär ett snitt in genom skinksteken och fyll hålrummet med några plommon.
  • Gnid in skinkstekens yta med salt och grillkryddor och placera i en ugnsform.
  • Placera en termometer som tar skinkstekens mitttemperatur. Ugnsrosta genom att placera skinksteken i ugnsformen i mitten av ugnen, tills att den nått innertemperatur på 80°C, ca 1,5 timme.
  • Brunsåsen: Smält smöret i en liten kastrull på spisen och vispa ner vetemjöl under omrörning. Tillsätt övriga ingredienser, rör om och låt sjuda 2-3 minuter. Smaka eventuellt av med svartpeppar.
  • Kokt potatis: sätt potatis på kokning till 4 personer.
  • Färdigt! Servera din falska anka med svartvinbärsgelé, brunsås och kokt potatis!
Nyckelord Falsk anka
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar