Passionsfruktscurd – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel delar jag med mig av ett riktigt gott recept på passionsfruktscurd!

Passionsfruktscurd är en mångsidig sås som kan användas på olika sätt. Du kan använda den som fyllning i tårtor, muffins eller pajer. Du kan också bre den på exempelvis rostat bröd eller scones för en smakfull frukost eller eftermiddagssnack. Möjligheterna är oändliga!

Med sin distinkta smak av passionsfrukt ger curden en fräsch och syrlig twist till varje tugga. Passionsfruktscurd är perfekt för att lyfta smaken på många olika bakverk och desserter.

När du serverar passionsfruktscurd, tänk på att den är som allra godast när den är kyld. Förvara den i en lufttät burk i kylskåpet och ta fram den några minuter innan servering för att låta den mjukna något. Du kan också garnera med lite färsk frukt eller myntablad för en extra touch av färg och fräschör.

För bästa möjliga hållbarhet, sterilisera burken du fyller med passionsfruktscurd, så den är riktigt ren. Till hur du steriliserar burkar.

Några tips att ha i åtanke när du lagar passionsfruktscurd är att välja mogna och saftiga passionsfrukter för bästa smak. Se även till att sila fruktköttet för att få en jämn och slät sås. Var lugn, dessa steg nämns också i receptet!

Ge dig själv och dina smaklökar en njutning genom att prova detta fantastiska recept på passionsfruktscurd! Dess unika smak och mångsidighet har blivit en favorit i mitt kök. Här nedanför kommer receptet!

Passionsfruktscurd

Receptet – Så gör du:

Passionsfruktscurd

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Passionsfruktscurd är en krämig och syrlig sås med en härlig tropisk smak. Den kan användas som fyllning i tårtor och bakverk, som topping på pannkakor eller våfflor, eller helt enkelt som ett läckert pålägg på rostat bröd.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 6 st passionsfrukter cirka 250 g
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 st äggulor
  • 75 g smör rumstempererat
  • En nypa salt

Instruktioner

  • Dela passionsfrukterna på hälften och skrapa ut fruktköttet. Sila fruktköttet genom en finmaskig sil för att få bort frön och få en slät konsistens. Du bör få cirka 1,5 dl passionsfruktspuré.
  • I en värmetålig skål eller kastrull vispar du äggulor och strösocker tills det är väl blandat. Tillsätt passionsfruktspurén och en nypa salt och rör om. (Spara gärna äggvitorna till att göra exempelvis maränger!)
  • Placera skålen/kastrullen över ett vattenbad på spisen och värm upp på medelhög värme. Vattnet i vattenbadet ska koka försiktigt. Rör ständigt med en visp tills blandningen tjocknar och når en krämig konsistens. Det tar vanligtvis ca 20-25 minuter.
  • Ta av skålen från värmen och tillsätt smöret. Rör om tills smöret smälter helt och blandningen blir slät och glansig.
  • Häll curden i rena och steriliserade burkar och låt den svalna helt innan du förvarar den i kylskåpet. Curden håller sig vanligtvis i upp till 2 veckor i kylskåp.
Måltid Efterrätt, Sås, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Passionsfruktscurd

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar