Pannkakor med mandelmjöl – Recept

4.6/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pannkakor med mandelmjöl!

Dessa ljuvliga pannkakor med mandelmjöl är låga i kolhydrater och uppskattas av alla. Det är ett extremt mångsidigt, enkelt och kort sagt gott och perfekt recept för frukost eller brunch!

Dessa pannkakor med mandelmjöl är ett bra exempel på ett LCHF och ketovänligt alternativ till vanliga pannkakor. 

Njut av en söt crepe med några hallon och en klick kokossmör, eller en välsmakande crepe fylld med äggröra och lågkolhydratgrönsaker . Dina fyllningar eller pålägg kan vara så enkla eller så genomarbetade som du vill.

De är fluffiga, läckra och enkla att göra – samt vända i pannan! Dessutom är de en riktig favorit på frukostbordet och får bra betyg av både barn och kräsna ätare.

Dessa pannkakor med mandelmjöl är lågkolhydrat, glutenfria och ett hälsosamt alternativ eftersom de är gjorda med mandelmjöl. Med en förberedelsetid på bara 15 minuter blir de lätt en av dina favoriter.

Om du vill öka fiberhalten i det här receptet, kommer det att göra susen om du lägger till lite psylliumfröskal, även fast det är frivilligt.

Pannkakor med mandelmjöl

Receptet - Så gör du:

Pannkakor med mandelmjöl

4.6/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dessa ljuvliga pannkakor med mandelmjöl är låga i kolhydrater och uppskattas av alla. Det är ett extremt mångsidig, enkelt och kort sagt gott och perfekt recept för frukost eller brunch!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 6 pannkakor

Ingredienser
 

  • 1,8 dl mandelmjöl
  • 4 st ägg
  • 0,6 dl mandelmjölk eller osötad mjölk
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk ketovänligt sötningsmedel (frivilligt)
  • 2 msk smör

Instruktioner

  • Tillsätt ägg och mjölk i en skål. Vispa i 1 minut tills de är ljusa och fluffiga. Strö långsamt i mandelmjöl och salt. Sätt åt sidan.
  • Förvärm en panna och ha i lite smör eller kokosolja. Placera på låg värme till medelvärme.
  • Häll 0,5 dl pannkakssmet i pannan och snurra försiktigt till en jämn cirkelform. Stek i 1-2 minuter tills de är gyllenbruna. Vänd (med en spatel eller ett kast) och stek i ytterligare en minut. Den totala tillagningstiden beror på hur stor och tjock du gör din pannkaka.
  • När din pannkaka är klar, lägg på en tallrik och repetera tills all smet är använd.
  • Förbered en söt fyllning med vispad grädde och bär, eller gör en välsmakande pannkaka med vispad färskost, gräddfil, ägg, grönsaker, etc.
  • Servera och njut av dina pannkakor med mandelmjöl!
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Pannkakor med mandelmjöl

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar