Dessa ljuvliga pannkakor med mandelmjöl är låga i kolhydrater och uppskattas av alla. Det är ett extremt mångsidig, enkelt och kort sagt gott och perfekt recept för frukost eller brunch!
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 10 minuterminuter
Totalt 15 minuterminuter
Portioner 6pannkakor
Ingredienser
1,8dlmandelmjöl
4stägg
0,6dlmandelmjölk eller osötad mjölk
1nypasalt
1tskketovänligt sötningsmedel (frivilligt)
2msksmör
Instruktioner
Tillsätt ägg och mjölk i en skål. Vispa i 1 minut tills de är ljusa och fluffiga. Strö långsamt i mandelmjöl och salt. Sätt åt sidan.
Förvärm en panna och ha i lite smör eller kokosolja. Placera på låg värme till medelvärme.
Häll 0,5 dl pannkakssmet i pannan och snurra försiktigt till en jämn cirkelform. Stek i 1-2 minuter tills de är gyllenbruna. Vänd (med en spatel eller ett kast) och stek i ytterligare en minut. Den totala tillagningstiden beror på hur stor och tjock du gör din pannkaka.
När din pannkaka är klar, lägg på en tallrik och repetera tills all smet är använd.
Förbered en söt fyllning med vispad grädde och bär, eller gör en välsmakande pannkaka med vispad färskost, gräddfil, ägg, grönsaker, etc.
Servera och njut av dina pannkakor med mandelmjöl!