Go Back
+ servings
Pannkakor med mandelmjöl

Receptet - Så gör du:

Pannkakor med mandelmjöl

4.7/5 baserat på 10 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa ljuvliga pannkakor med mandelmjöl är låga i kolhydrater och uppskattas av alla. Det är ett extremt mångsidig, enkelt och kort sagt gott och perfekt recept för frukost eller brunch!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 6 pannkakor

Ingredienser
 

  • 1,8 dl mandelmjöl
  • 4 st ägg
  • 0,6 dl mandelmjölk eller osötad mjölk
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk ketovänligt sötningsmedel (frivilligt)
  • 2 msk smör

Instruktioner

  • Tillsätt ägg och mjölk i en skål. Vispa i 1 minut tills de är ljusa och fluffiga. Strö långsamt i mandelmjöl och salt. Sätt åt sidan.
  • Förvärm en panna och ha i lite smör eller kokosolja. Placera på låg värme till medelvärme.
  • Häll 0,5 dl pannkakssmet i pannan och snurra försiktigt till en jämn cirkelform. Stek i 1-2 minuter tills de är gyllenbruna. Vänd (med en spatel eller ett kast) och stek i ytterligare en minut. Den totala tillagningstiden beror på hur stor och tjock du gör din pannkaka.
  • När din pannkaka är klar, lägg på en tallrik och repetera tills all smet är använd.
  • Förbered en söt fyllning med vispad grädde och bär, eller gör en välsmakande pannkaka med vispad färskost, gräddfil, ägg, grönsaker, etc.
  • Servera och njut av dina pannkakor med mandelmjöl!
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Pannkakor med mandelmjöl