Pannacotta utan gelatin – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på pannacotta utan gelatin!

Detta är en ljuvligt god pannacotta utan gelatin med en härligt fräsch bärsås. Servera med en annan valfri sås om du vill!

Denna pannacotta har en riktigt fin konsistens helt utan gelatin. Pannacotta är en underbar italiensk efterrätt bestående av grädde och en handfull andra ingredienser. Det är faktiskt en av mina absoluta favoriter!

Kort sagt älskar jag detta recept på pannacotta utan gelatin och rekommenderar det starkt!

Pannacotta utan gelatin

Receptet – Så gör du:

Pannacotta utan gelatin

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta är en ljuvligt god pannacotta utan gelatin med en härligt fräsch bärsås. Servera med en annan valfri sås om du vill!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 3 timmar
Totalt 3 timmar 15 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

Pannacottan

  • 4 st äggvitor
  • 0,5 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång

Bärsås

  • 5 dl bär, färska eller tinade (exempelvis 2,5 dl hallon och 2,5 dl jordgubbar)
  • 3 msk strösocker
  • ½ msk citronsaft

Instruktioner

  • Värm ugnen till 120°C.
  • I en skål, vispa äggvitan samt sockret och vaniljfröna.
  • Värm den flytande vispgrädden och vaniljstången till kokpunkten.
  • Ta bort vaniljstången och häll den varma flytande grädden över äggvitorna under vispning.
  • Fördela denna pannacotta-kräm i serveringsglas (6 totalt).
  • Ställ på plåt med förhöjda kanter och fyll plåten med varmt vatten. Grädda i cirka 50 minuter till 1 timme eller tills ytan är fast men pannacottan fortfarande är krämig. Låt svalna till rumstemperatur innan den ställs i kylen i 3 timmar.
  • Nu till bärsåsen. I en liten kastrull, kombinera 2,5 dl bär, 1/2 msk citronsaft och 3 msk strösocker. Koka upp på låg värme och låt puttra i 4-5 minuter.
  • Rör i återstående 2,5 dl bär och ta bort från värmen. När såsen är i rumstemperatur eller knappt varm, skeda den över din kylda pannacotta.
Måltid Efterrätt
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Pannacotta utan gelatin

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar