Palsternacksmos (utan potatis) – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på palsternacksmos, utan potatis!

När du tröttnat på potatismos, testa då detta ljuvliga palsternacksmos! Jag gör mitt palsternacksmos utan någon potatis och tycker det är det bästa sättet. Ersätter potatismos som tillbehör i rätter!

När man testat detta palsternacksmos en gång så är man fast och vill göra det mer och mer som alternativ till potatismos. Alla jag någonsin har serverat detta till älskar det till fullo!

Jag fick palsternacksmos på en restaurang och det var så gott att jag började använda palsternacka mer och mer. Sedan jag började med det här receptet så har det inte lämnat någon besviken!

Palsternacksmos utan potatis

Receptet – Så gör du:

Palsternacksmos (utan potatis)

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
När du tröttnat på potatismos, testa då detta ljuvliga palsternacksmos! Jag gör mitt palsternacksmos utan någon potatis och tycker det är det bästa sättet. Ersätter potatismos som tillbehör i rätter!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 800 g palsternacka, skalad och skivad
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 tsk torkad timjan
  • 60 g smör
  • olivolja
  • persilja till garnering (valfritt)

Instruktioner

  • Lägg den skalade och skivade palsternackan i en kastrull, krydda med en nypa salt och tillsätt mjölk. Sätt sedan på medelvärme och låt sjuda. Koka tills palsternackan är mjuk, en kniv ska lätt gå igenom utan motstånd, cirka 12 till 15 minuter.
  • Lyft ur palsternackorna och placera i en ren skål eller bunke, och tillsätt smöret till palsternackorna. Tillsätt lite av mjölkblandningen åt gången och mixa med stavmixer för att palsternackan ska få en bra, krämig konsistens. Smaka av med timjan, salt och peppar och tillsätt till sist olivolja, och om du vill, lite persilja.
  • Färdigt! Njut av ditt goda palsternacksmos!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Palsternacksmos, Palsternacksmos (utan potatis)

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar