I denna artikel ger jag mitt bästa recept på örtmarinerade vitlöksklyftor!
Örtmarinerad vitlök är otroligt gott och förhöjer vilken maträtt som helst. Detta recept är så enkelt att det svåraste steget nog måste vara skala vitlöken. Dessa vitlöksskal kan slängas i komposten.
Det är enkelt att göra dessa ljuvligt goda örtmarinerade vitlöksklyftor. Det kräver bara lite tålamod medan man väntar på att vitlöken ska marineras.
När det väl är färdigt kan både vitlöken och olivoljan som fått smak av vitlöken användas i matlagning!

Receptet – Så gör du:
Örtmarinerade vitlöksklyftor
Ingredienser
- 1 klase vitlöksklytor, separerade och skalade
- 0,75 dl vitvinsvinäger
- 1,25 dl olivolja
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1 tsk salt
Instruktioner
- Koka de skalade vitlöksklyftorna i vatten i två minuter i en kastrull på spisen. Låt vattnet rinna av och spola sedan vitlöksklyftorna kalla med kallt vatten.
- Tillsätt vitlöksklyftorna och vitvinsvinägern till en liten, ren burk. Försegla med lock och låt stå i två dagar.
- Efter två dagar, låt vitlöken och vinägern koka upp i kastrull i två minuter. Sila bort vinägern.
- Flytta över vitlöksklyftorna till burken på nytt. Blanda olivolja och kryddning och häll över vitlöken. Låt vitlöken stå och marineras svalt i upp till 7 dagar. Både vitlöken och olivoljan kan sedan användas i din matlagning.
- Färdigt! Njut av dina örtmarinerade vitlöksklyftor!