Rostade havregryn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rostade havregryn!

Detta är ett riktigt gott och enkelt recept på rostade havregryn som är ett riktigt gott och snabbt alternativ till granola.

I detta recept rostar vi havregrynen i lite smör och olja i en panna, tillsammans kanel och farinsocker för fin gyllene yta och god smak. Det blir ett mer ekonomiskt och minst lika gott alternativ till granola, som jag tycker verkligen stigit i pris på sistone.

Faktum är att detta goda recept blir färdigt på bara 15 minuter, med väldigt få steg att göra i receptet. För att göra det enklare kan man dessutom göra mer än mängderna som anges i receptet, för att sedan förvara i en lufttät burk eller i matlåda i kylen i upp till fyra dagar. Perfekt om man vill förbereda flera frukostar eller mellanmål på samma gång!

Dessa rostade havregryn är riktigt mångsidiga. Man kan ha dem i flingskålen både till frukost, mellanmål, eller kvällsmål, tillsammans med frukt, nötter och/eller chokladbitar. De är också utmärkta med yoghurt, kvarg och mycket mer!

Jag älskar dessa välsmakande rostade havregrynen och kan starkt rekommendera receptet nedan. Riktigt goda och värda att göra! Den perfekta frukosten eller mellanmålet som går supersnabbt att slänga ihop tycker jag, och det hoppas jag också att ni tycker!

Rostade havregryn

Receptet – Så gör du:

Rostade havregryn

4.9/5 ( 104 röster )
Detta är ett riktigt gott och enkelt recept på rostade havregryn som är ett riktigt gott och snabbt alternativ till granola.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 2 portioner

Ingredienser
  

  • 2 tsk rapsolja eller olivolja
  • 1 tsk osaltat smör
  • 1,25 dl havregryn
  • 0,25 tsk kanel
  • 1 tsk farinsocker

Instruktioner

  • Värm olja och smör i en liten stekpanna på medelhög värme.
  • Tillsätt havregryn och rör om. Strö över kanel och rör om tills havren är ljust gyllenbrun, ca 4 minuter.
  • Avlägsna från värmen. Strö över farinsocker och rör om.
  • Bred ut havren på en tallrik för att låta svalna helt innan servering, eller kyl i en lufttät behållare i upp till 4 dagar.
Nyckelord Rostade havregryn
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar