I denna artikel vill jag dela med mig av mitt favoritrecept på morotsplättar!
Dessa härliga morotsplättar blir otroligt goda och alldeles lagom krispiga. Goda som tillbehör i en rätt eller som ett snack, gärna med en dippsås!
Jag är fullständigt förtjust i dessa morotsplättar. Så enkla och ljuvligt goda att göra när man vill ha något lätt men ändå mättande.
Goda som tillbehör till exempelvis en köttbit eller vegetariska biffar. Dessutom så håller sig dessa morotsplättar goda i kylen i lufttät behållare i cirka 2 dagar. Detta gör dem också till ett bra tillskott till matlådan.
Sammanfattningsvis så är dessa morotsplättar är både enkla och snabba att laga. Goda till både lätta och komplettare måltider, från lunch till middag. Jag hoppas att ni tycker om receptet som hittas här nedanför! Smaklig måltid!
Receptets mått nedan ger 8 stycken morotsplättar, vilket motsvarar 4 portioner. Dubbla gärna receptet för ännu fler!
Receptet – Så gör du:
Morotsplättar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 400 g rivna morötter
- 1 st gul lök, skalad och riven
- 3 st ägg
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl creme fraiche
- 1 tsk malen spiskummin
- salt efter smak
- svartpeppar efter smak
- 1,5 msk olivolja
Instruktioner
- Tillsätt skalade, rivna morötter, och riven lök i en bunke och rör om för att blanda.
- I en annan stor skål, vispa äggen med vetemjölet tills det är klumpfritt, rör sedan ner creme fraichen.
- Tillsätt morotsblandningen till äggblandningen och tillsätt kryddningen.
- Värm oljan i en stor stekpanna, använd sedan stora klickar av blandningen, fyra morotsplättar åt gången i en normalstor panna. Stek på medelhög värme i 3 minuter, sedan när de blivit gyllene på ena sidan, vänd och stek i ytterligare 3 minuter på andra sidan.
- Vänd upp färdiga morotsplättar på hushållspapper och håll varma till servering.