Morotsplättar – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel vill jag dela med mig av mitt favoritrecept på morotsplättar!

Dessa härliga morotsplättar blir otroligt goda och alldeles lagom krispiga. Goda som tillbehör i en rätt eller som ett snack, gärna med en dippsås!

Jag är fullständigt förtjust i dessa morotsplättar. Så enkla och ljuvligt goda att göra när man vill ha något lätt men ändå mättande.

Goda som tillbehör till exempelvis en köttbit eller vegetariska biffar. Dessutom så håller sig dessa morotsplättar goda i kylen i lufttät behållare i cirka 2 dagar. Detta gör dem också till ett bra tillskott till matlådan.

Sammanfattningsvis så är dessa morotsplättar är både enkla och snabba att laga. Goda till både lätta och komplettare måltider, från lunch till middag. Jag hoppas att ni tycker om receptet som hittas här nedanför! Smaklig måltid!

Receptets mått nedan ger 8 stycken morotsplättar, vilket motsvarar 4 portioner. Dubbla gärna receptet för ännu fler!

Morotsplättar

Receptet – Så gör du:

Morotsplättar

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa härliga morotsplättar blir otroligt goda och alldeles lagom krispiga. Goda som tillbehör i en rätt eller som ett snack, gärna med en dippsås!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 400 g rivna morötter
  • 1 st gul lök, skalad och riven
  • 3 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt efter smak
  • svartpeppar efter smak
  • 1,5 msk olivolja

Instruktioner

  • Tillsätt skalade, rivna morötter, och riven lök i en bunke och rör om för att blanda.
  • I en annan stor skål, vispa äggen med vetemjölet tills det är klumpfritt, rör sedan ner creme fraichen.
  • Tillsätt morotsblandningen till äggblandningen och tillsätt kryddningen.
  • Värm oljan i en stor stekpanna, använd sedan stora klickar av blandningen, fyra morotsplättar åt gången i en normalstor panna. Stek på medelhög värme i 3 minuter, sedan när de blivit gyllene på ena sidan, vänd och stek i ytterligare 3 minuter på andra sidan.
  • Vänd upp färdiga morotsplättar på hushållspapper och håll varma till servering.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Morotsplättar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar