Marinad till vildsvin – Recept

4.9/5 baserat på 10 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på marinad till vildsvin!

Här är en riktigt god marinad till vildsvin, perfekt för en bit vildsvinskött som grillas på grillen. Snabb och enkel att göra och lyfter fram vildsvinsköttets goda karaktär.

Vildsvinskött smakar vilt och friskt med en mild viltsmak. Denna marinad till vildsvin tillför saftighet och lite sötma och är riktigt gott på grillen. Marinaden passar bra till vildsvin som ger ett av de godaste viltkötten enligt mig.

Det finns flera anledningar till varför man ska marinera vildsvinskött. En av de viktigaste anledningarna är att marineringen kan bidra till att göra köttet mörare och saftigare. Marinaden kan också ge köttet en mer intensiv smak och göra det mer smakfullt. Allt detta gör att vildsvinsköttet utgör en mer tilltalande rätt tack vare marinaden!

För en marinad som verkligen passar bra till just vildsvinskött så brukar jag alltid göra just denna. Den görs på enkla basingredienser, som tillsammans bildar en riktigt härlig marinad. Testa gärna receptet nedan, vars mängder som de är angivna passar bra till cirka 1 kg kött!

Marinad till vildsvin

Receptet – Så gör du:

Marinad till vildsvin

4.9/5 baserat på 10 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är en riktigt god marinad till vildsvin, perfekt för en bit vildsvinskött som grillas på grillen. Snabb och enkel att göra och lyfter fram vildsvinsköttets goda karaktär.
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
 

  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk sojasås
  • 0,5 msk honung
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 nypa salt
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • ½ kvist rosmarin

Instruktioner

  • Skiva ditt vildsvinskött i skivor, ca 2 cm tjocka. Ha ner i en skål.
  • Blanda marinadens alla ingredienser, vispa om och tillsätt till det skivade köttet.
  • Täck över och marinera vildsvinet i 30 minuter upp till flera timmar.
  • Grilla köttet när du är redo, cirka 10 minuter på vardera sida, genomstekta med temperaturen 72 grader Celsius.
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Marinad till vildsvin

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar