Makaronisallad – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på makaronisallad!

Detta är ett klassiskt, gott och riktigt enkelt recept på makaronsallad! Detta härliga recept görs med klassiska råvaror såsom selleri, röd paprika och lök och en enkel krämig majonnäsbaserad dressing. Detta kommer garanterat att bli ett favorittillbehör till exempelvis grillat!

Ingen sammankomst är komplett utan en kyld skål makaronisallad, och idag tänkte jag dela med mig av mitt favoritrecept som även ger den där perfekt krämiga, lite söta dressingen som hör till.

Dressingen ger precis lagom krämighet. Makaronerna är överdragna i lagom sås och är varken torra eller genomdränkta i dressingen. Den är också bara lite  sötad tack vare en liten nypa socker.

Kort sagt så älskar jag detta recept på makaronisallad och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Makaronisallad

Receptet – Så gör du:

Makaronisallad

4.9/5 ( 103 röster )
Detta är ett klassiskt, gott och riktigt enkelt recept på makaronsallad! Detta härliga recept görs med klassiska råvaror såsom selleri, röd paprika och lök och en enkel krämig majonnäsbaserad dressing. Detta kommer garanterat att bli ett favorittillbehör till exempelvis grillat!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 250 g okokta makaroner
  • 1 dl tärnad gurka
  • 1 st fint tärnad röd paprika
  • 1 st till 2 st selleristjälkar
  • 1 dl finhackad rödlök
  • 2 st hårdkokta ägg, fint tärnade
  • 50 g soltorkade tomater (valfritt)

Salladsdressing

  • 1,5 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk dijonsenap
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk mald svartpeppar
  • tsk vitlökspulver
  • tsk paprikapulver

Instruktioner

  • Sätt makaronerna på kokning enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj omedelbart med kallt vatten när makaronerna är färdiga. Ringla sedan över en tesked olivolja och rör försiktigt om så att makaronerna inte klibbar ihop.
  • Kombinera makaronerna, gurka, soltorkade tomater, röd paprika, selleri, rödlök och ägg i en stor skål. Rör om tills det är väl blandat. Ställ åt sidan och förbered din dressing.

Salladsdressingen

  • Kombinera majonnäs, gräddfil, vinäger, strösocker, dijonsenap, salt, peppar, vitlökspulver och paprikapulver i en medelstor skål. Vispa tills ingredienserna är väl blandade.
  • Häll dressingen över ingredienserna till din makaronisallad och blanda tills det är väl blandat.
  • För bästa smak, täck skålen och låt din makaronisallad kylas i minst en timme.
  • Rör om en gång till innan servering och njut!
Nyckelord Makaronisallad
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar