Lingonsylt på frysta bär – Recept

4.7/5 baserat på 9 betyg

I denna artikel ger jag ett riktigt bra recept på lingonsylt på frysta bär!

Lingonsylt är en traditionell del av det svenska köket och är omtyckt för sin unika kombination av syrlighet och sötma.

Vanligtvis görs lingonsylt under höstsäsongen när färska lingon är lättillgängliga, men vad gör man när man längtar efter den fräscha smaken av lingonsylt och inte har tillgång till färska lingon? Lösningen är enkel: använd frysta lingon!

Med hjälp av frysta lingon kan du enkelt skapa en läcker lingonsylt som kan njutas året runt. Det är faktiskt väldigt enkelt att göra detta.

För att komma igång med att göra lingonsylt på frysta lingon behöver du följande: frysta lingon, strösocker, vatten och eventuellt lite vaniljsocker för extra smaksättning.

Att använda frysta lingon gör det möjligt att ha dem till hands när som helst och garanterar en frisk och fräsch smak i din sylt.

Häll den färdiga lingonsylten i en eller flera rena glasburkar med täta lock. Sterilisera burkarna för bästa möjliga hållbarhet, för att förhindra att något eventuellt smuts förstör sylten.

Förvara de färdiga burkarna i kylskåpet för att behålla den fräscha smaken och hållbarheten så länge som möjligt.

Här kommer receptet, det är heller inga problem att göra flera burkar!

Lingonsylt på frysta bär

Receptet – Så gör du:

Lingonsylt på frysta bär

4.7/5 baserat på 9 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna lingonsylt på frysta bär är en enkel och snabb lösning för att njuta av den traditionella smaken av lingonsylt när färska lingon inte är tillgängliga. Den kan användas som ett läckert tillbehör till både söta och salta rätter, såsom pannkakor, köttbullar eller ostbrickor. Sylten kan förvaras i kylskåp i upp till ett par veckor. Smaklig måltid!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
 

  • 500 g frysta lingon
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker (valfritt)

Instruktioner

  • Häll de frysta lingonen i en kastrull och tillsätt strösocker och vatten. Om du vill kan du också tillsätta vaniljsocker för att ge sylten en extra smaksättning.
  • Värm upp kastrullen med lingon, socker och vatten på medelhög värme. Rör om då och då för att hjälpa till att smälta sockret och blanda ingredienserna jämnt.
  • När lingonen har tinat och blandats väl med sockret och vattnet, öka värmen till hög och låt sylten koka upp.
  • Sänk värmen till låg till medel och låt sylten sjuda i cirka 15-20 minuter, eller tills den tjocknar och får en syltliknande konsistens. Rör om då och då för att undvika att sylten bränner fast i botten av kastrullen.
  • Ta bort kastrullen från värmen och låt lingonsylten svalna något.
  • Häll den färdiga lingonsylten i en ren (gärna sterilt ren) glasburk eller burk med lufttätt lock. Förvara sylten i kylskåp för att hålla den fräsch och god längre. Håller i kylen i flera veckor.
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Lingonsylt på frysta bär

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar