Leverstuvning – Recept

4.6/5 baserat på 7 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på leverstuvning!

Lever är mycket näringsrikt och framförallt rikt på järn. Detta är den perfekta enkla middagen som är tillräckligt rejäl för att fylla magar och perfekt sätt att ta tillvara på lite god lever!

Leverstuvning

Jag älskar detta leverrecept. Det är enkelt, gott, rejält och billigt att laga.

Detta recept är fullt av stor smak. Vi har den järnrika smaken av levern, lite brynt lök för lite sötma, och härligt krämig gräddstuvning.

Receptet går också snabbt att laga, tar bara 20 minuter. Leverstuvning tar verkligen inte lång tid att tillaga alls!

Fryst lever kan behöva lite längre tillagning för att möra. Jag är inte säker på varför det är så, men om du använder fryst lever, var beredd att laga maten en aning längre tid.

Servera gärna med ris eller kokt potatis och ett gott bröd!

Leverstuvning

Receptet – Så gör du:

Leverstuvning

4.6/5 baserat på 7 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Lever är mycket näringsrikt och framförallt rikt på järn. Detta är den perfekta enkla middagen som är tillräckligt rejäl för att fylla magar och perfekt sätt att ta tillvara på lite god lever!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 500 g lever (nöt, gris, kalv, eller lamm)
  • 2 st små gula lökar
  • 1,5 dl kycklingbuljong eller vatten+tärning
  • 3 dl matgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • majsstärkelse
  • förslag på tillbehör: ris eller kokt potatis
  • gräslök som garnering (förslag)

Instruktioner

  • Dela upp levern i bitar och avlägsna senor och hinnor om det finns några.
  • Finhacka löken.
  • Fräs leverbitarna och tillsätt löken så den hinner bli mjuk. Krydda med salt och vitpeppar efter smak, provsmaka gärna så du får till det.
  • Tillsätt buljong och matgrädde och låt det koka upp. Låt puttra tills du är nöjd med konsistensen.
  • Krydda efter smak och red av såsen med majsstärkelse. Garnera gärna med lite gräslök.
  • Njut av denna leverstuvning!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Leverstuvning

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar