LCHF-fläskpannkaka – Recept

5/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på LCHF-fläskpannkaka!

Allt med detta recept på LCHF-fläskpannkaka är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det! Med fokus på att vara lägre i kalorier, men högre i fett. Servera gärna med rårörda lingon till!

Fläskpannkaka är en riktig klassiker och detta är för mig det bästa receptet på fläskpannkaka LCHF (låg i kolhydrater, hög i fett).

Att den är just kompatibel med en LCHF-kost betyder inte att den blir alldeles annorlunda för det. Denna ugnspannkaka är blir fortfarande ljuvlig i smaken och fin i konsistensen!

Det som också är så gott med denna fläskpannkaka är att den är så enkel och smidig att tillaga. Detta ihop med att den smakar så gott gör att jag helt klart tycker att detta är det bästa receptet på LCHF-fläskpannkaka. Testa det gärna här nedanför!

LCHF-fläskpannkaka

Receptet – Så gör du:

LCHF-fläskpannkaka

5/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Allt med detta recept på LCHF-fläskpannkaka är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det! Med fokus på att vara lägre i kalorier, men högre i fett. Servera gärna med rårörda lingon till!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

 • 8 st ägg
 • 250 g till 300 g bacon eller kassler
 • 100 g mild ost (gärna med hög fetthalt)
 • 50 g smör
 • 1,5 dl vispgrädde
 • 250 g keso

Instruktioner

 • Sätt ugnen på 225°C.
 • Fördela smör och tärnat bacon eller kassler i en långpanna eller ugnsform och ugnsstek i mitten av ugnen på 225°C tills att baconet blivit fint knaprigt eller fint i färgen.
 • Under tiden, vispa ägg och vispgrädde i en skål, och rör sedan ned keson.
 • Tärna osten och strö över fläsket, häll sedan över äggblandningen och skjut in i ugnen på 225°C i cirka 25-30 minuter tills ugnspannkakan har blivit fint gyllene.
 • Ta ut ur ugnen och låt svalna tillräckligt för att skära upp och servera.
 • Färdigt! Servera gärna med rårörda lingon. jag har också en fäbless för att servera fläskpannkaka med ett glas kall mjölk till!
Måltid Huvudrätt
Kök LCHF, Svenskt
Nyckelord Fläskpannkaka LCHF, LCHF-fläskpannkaka

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar