Långpannebröd med bakpulver – Recept

4.2/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på långpannebröd med bakpulver!

Gör ett riktigt gott och fint långpannebröd med bakpulver med hjälp av detta recept!

Att baka ett långpannebröd med bakpulver är riktigt behändigt då man slipper vänta på jäsning. Sedan är det bara att grädda och skära upp brödet i fina rutor.

Detta bröd blir perfekt till fruktosten, mellanmålet, kvällssmörgåsen, och mycket mer. Det kräver bara ett fåtal enkla ingredienser.

Jag rekommenderar att testa den första rutan av detta långpannebröd med en klick smör när det fortfarande är varmt. Det blir så gott!

Kort sagt så älskar jag detta recept på långpannebröd med bakpulver och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Långpannebröd med bakpulver

Receptet - Så gör du:

Långpannebröd med bakpulver

4.2/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör ett riktigt gott och fint långpannebröd med bakpulver med hjälp av detta recept!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 40 minuter
Totalt 50 minuter
Portioner 1 långpanna

Ingredienser
 

  • 12 dl rågsikt
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 msk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 1 liter filmjölk
  • 2,5 dl ljus sirap

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 155°C.
  • Smörj och bröa en långpanna med upphöjda kanter.
  • Tillsätt rågsikten samt vetemjölet till en stor bunke och rör ned bakpulver och salt.
  • Tillsätt sirap och filmjölk och rör om för att blanda till en enhetlig smet.
  • Bred ut smeten jämnt i långpannan.
  • Frivilligt: sikta lite vetemjöl ovanpå brödet för ett mer rustikt bröd innan det går in i ugnen.
  • Grädda brödet i mitten av ugnen på 155°C i ungefär 40 minuter.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna under en köksduk.
  • Skär upp brödet i rutor. Njut av ditt långpannebröd!
Måltid Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Långpannebröd med bakpulver

1 kommentar

  1. 3 stars
    Bakade detta bröd idag men tyckte inte alls att det var så enkelt som jag fick uppfattningen om. Väldigt torrt, tungt och trögt att röra ihop. Svårt att få ur bunken och lika svårt att bre ut i formen. Men gott blev det!

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar