Krustader i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på krustader i ugn!

Dessa härliga krustader går enkelt ihop och tillagas smidigt på en plåt i ugnen. Färdiga på 15 minuter.

Jag älskar att bjuda på krustader, och dessa är bland mina absoluta favoriter. Så enkla och goda, med enkla ingredienser och snabb tillagning.

Att göra krustader i ugnen möjliggör att enkelt anpassa hur många man vill ha. Receptet går utan problem att exempelvis dubbla om man skulle vilja det.

Resultatet blir en härligt krispig och fin ostyta som blir perfekt som aptitretare inför en huvudrätt, eller tilltugg till minglet. Servera till gästerna eller njut av dem till exempelvis något gott att dricka.

Eventuella rester förvarar jag i kylen där de håller i några dagar. Jag försöker alltid se till att krustaderna äts upp samma dag då de är absolut godast då.

Man kan använda antingen jalapeños eller paprika på burk i receptet. Jalapeños ger lite kryddighet, medan paprika ger mer sötma. Det är gott att göra båda samtidigt, för två olika versioner!

Kort sagt så hoppas jag att ni ska gilla dessa ugnsgräddade krustader lika mycket som jag gör. Ha det så trevligt och smaklig spis!

Krustader i ugn

Receptet – Så gör du:

Krustader i ugn

5/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Ljuvligt spröda och ostiga krustader som får gräddas i ugnen. Färdiga på bara 15 minuter och perfekta som aptitretare eller tilltugg!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 16 stycken

Ingredienser
 

  • 16 st krustader
  • 1,5 dl riven cheddar
  • 150 g färskost, exempelvis Philadelphia naturell
  • avrunna jalapeños eller paprika på burk efter smak

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Plocka valfri mängd jalapeños/paprika ur burken och hacka sedan fint.
  • Blanda riven ost, färskost och jalapeño/paprika i en skål med en gaffel.
  • Ställ ut krustaderna på en plåt tillsätt en mängd av blandningen till varje krustad.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, eller tills att osten smält.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut av dina ugnsgräddade krustader!
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Krustader i ugn

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar