Kladdiga kärleksmums – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kladdiga kärleksmums!

Jag vet, bilden blev inte den vackraste, men bilden visar verkligen den härliga konsistensen på dessa kladdiga kärleksmums! De är ljuvligt goda och kladdiga och blir alltid så himla goda!

Jag älskar dessa kladdiga kärleksmums och tycker det passar kärleksmums så himla bra att göra dem efter detta recept som gör dem kladdiga i konsistensen.

Vad är hemligheten som gör dessa kärleksmums så kladdiga då? Det är en amerikansk teknik som kallas poke cake, som går ut på att man petar en massa hål i kakan och sedan låter glasyren hällas över den! På så sätt blandas kakan med glasyren även på insidan, vilket ger den fina konsistensen på kärleksmumsen.

Förvaras förseglat i kylen efter bakning, eller i frysen för extra hållbarhet! Kort sagt älskar jag dessa kladdiga kärleksmums och tycker de är riktigt värda att göra!

Kladdiga kärleksmums

Receptet – Så gör du:

Kladdiga kärleksmums

4.9/5 ( 48 röster )
Jag vet, bilden blev inte den vackraste, men bilden visar verkligen den härliga konsistensen på dessa kladdiga kärleksmums! De är ljuvligt goda och kladdiga och blir alltid så himla goda!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 1 plåt

Ingredienser
  

Kakan

  • 225 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl strösocker
  • 5 st ägg
  • 1,5 dl kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 6 dl vetemjöl

Glasyr

  • 150 g smör
  • 1 dl nybryggt kaffe
  • 2 dl kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 5 dl florsocker
  • riven kokos

Instruktioner

Kakan

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Täck en ugnsplåt eller ugnsform med bakplåtspapper.
  • Smält smör i en kastrull på spisen eller i en skål i mikrovågsugnen. Tillsätt mjölken. Låt svalna.
  • I en separat bunke, vispa ägg och strösocker ljust och pösigt.
  • Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl och blanda sedan ner i äggsockerblandningen. Rör försiktigt ihop allt till en enhetlig smet med hjälp av en spatel, men överblanda inte.
  • Tillsätt nu smörmjölkblandningen och rör om igen tills allt har blandat sig och är slätt.
  • Häll upp smeten i formen som kläddes med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ungefär 20 minuter.

Glasyr

  • Brygg kaffet och låt svalna.
  • Smält smöret och låt svalna. 
  • Rör ihop smöret med alla ingredienserna till en jämn och fin smet.
  • Gör en massa halvstora hål i kakan och häll över glasyren.
  • Toppa med med riven kokos och låt allt stelna.
  • Skär upp och servera! Njut av din kladdiga kärleksmums!
Nyckelord Kladdiga kärleksmums
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar