Ägg sous vide – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ägg sous vide!

Ägg sous vide har flera fördelar och blir så härligt, med en fast vita och rinnig gula. Pocherade ägg tillagas normalt direkt i sjudande vatten. Detta kan vara knepigt och leda till gummiartade, röriga ägg. Metoden som jag tycker ger det tveklöst bättre resultatet är ägg sous vide. Använd en kökstimer för exakta resultat, och använd gärna färska ägg!

Dessa sous vide-ägg är helt perfekta: vitan är stelnade, äggulan är vackert rik och rinnig, och de är så snabba att göra! Den här metoden är mjuk som pocherad med ännu mjukare äggvita och tar dina ägg till nästa nivå.

Enkelt fixat med vilken sous vide-utrustning som helst. Dessutom krävs ingen sous vide-påse!

Finns det något godare än ett sous vide-ägg på en bit rostat bröd? Jag tror nästan inte det!

Om du vill kan du doppa äggen i ett isbad efter tillagningen i sous vide-badet, för att sedan låta dem ligga där i några minuter. Detta stoppar tillagningen direkt och gör dem lite lättare att knäcka i eller på en skål, en bit av rostat bröd. Det är absolut nödvändigt, men kan rekommenderas.

Om det inte blir perfekt första gången du testar ägg sous vide enligt receptet nedan, misströsta inte! Många faktorer kan spela in som höjd över havet, själva äggen, temperaturen på äggen, och så vidare. Notera vad som passar bäst i ditt hem och gör om tills du hittar den perfekta tillagningstiden för dig! Det är framförallt tillagningstiden jag skulle justera om det så krävs!

Ägg sous vide

Receptet - Så gör du:

Ägg sous vide

4.8/5 ( 32 röster )
Ägg sous vide har flera fördelar och blir så härligt, med en fast vita och rinnig gula. Pocherade ägg tillagas normalt direkt i sjudande vatten. Detta kan vara knepigt och leda till gummiartade, röriga ägg. Metoden som jag tycker ger det tveklöst bättre resultatet är ägg sous vide.
Förberedelser 1 min
Tillagning 12 minuter
Totalt 13 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 st ägg direkt ur kylen
  • 1 nypa salt och mald svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • Ställ in ditt sous vide-bad på 75 grader Celsius.
  • Sänk försiktigt ner äggen i vattnet med en hålslev. Ställ omedelbart en kökstimer på 13 minuter.
  • Ta bort äggen från vattnet när timern anger att det är klart, och låt svalna i 3 minuter.
  • Knäck försiktigt äggen runt mitten och skala den övre halvan av skalet. Skjut ut ägget i en liten skål eller över rostat bröd. Krydda med salt och peppar.
  • Njut av ditt ägg sous vide!
Nyckelord Ägg sous vide
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar