Picanha sous vide – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritsätt att göra picanha sous vide.

Picanha är en köttbit som är populär i Brasilien, och eftertraktad överallt i övriga världen. En picanha-köttbit är laddad med biffig smak, och det finns inget bättre sätt att tillaga denna bit än via sous vide!

Picanha är ett kött som passar ypperligt för sous vide. Vanligtvis är det en rätt grovtrådig bit men som besitter mycket smak. Smaken konserveras i sous viden och tillagas jämt och fint, vilket gör att köttbiten verkligen får uppvisa sina bästa sidor genom denna typ av tillagning.

På svenska kallar man denna typ av köttbit picanha, eller rostbifflock. Jag kallar den i alla fall picanha vilket är namnet på portugisiska. Detta kött är populärast Brasilien och senare även Portugal, och är ofta nötkött, men kan även vara exempelvis fläsk, även fast detta är mindre känt för många.

Tänk på att skära upp din picanha i riktningen mot fibrerna, annars blir det extra segt.

Pichanha sous vide

Receptet – Så gör du:

Picanha sous vide

4.9/5 ( 114 röster )
Picanha är en köttbit som är populär i Brasilien, och eftertraktad överallt i övriga världen. En picanha-köttbit är laddad med biffig smak, och det finns inget bättre sätt att tillaga denna bit än via sous vide!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 2 t 55 minuter
Totalt 3 t
Portioner 1 picanha

Ingredienser
  

  • Picanha
  • Salt
  • Kryddblandning, exempelvis Beef Rub enligt egen preferens
  • Rapsolja för lätt stekning och för att ge stekyta och färg

Instruktioner

  • Ställ in ditt sous vide bad på 54°C.
  • Krydda din picanha och lägg i ditt val av sous vide-påse.
  • Sänk försiktigt ner i ditt sous vide bad och låt tillagas i 4 timmar.
  • Plocka ut ur din sous vide-påse och torka av med hushållspapper.
  • Hetta upp en gjutjärnspanna på hög värme, tillsätt olja, vänta tills den ryker och stek din picanha i en minut per sida.
  • Skiva upp i riktningen mot fibrerna, servera och njut!
  • Smaklig måltid!
Nyckelord Picanha sous vide
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar