Kebabkrydda – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på kebabkrydda!

Få till den där autentiska originalsmaken av turkisk kebab med denna enkla kebabkrydda! Krydda din färs, ditt lamm, nötkött, fisk eller kyckling med denna kebabkrydda innan du steker och grillar till perfektion!

Traditionellt serveras denna typ av krydda med grillat kött eller grillade grönsaker, såsom röd paprika, tomater och lök. Sedan serveras maten gärna i pitabröd eller naanbröd penslat med yoghurtsås.

Detta är en kebabkrydda som man kan ha till hands för att krydda till en snabb dipp, dressing eller ge god smak till ugnsrostade eller grillade grönsaker!

Det krävs bara 6 ingredienser för att göra denna superenkla hemgjorda kebabkrydda. Du kan använda den till färs eller exempelvis till grillad kyckling eller fisk.

Om du har ingredienserna till denna kebabkrydda i redan mald form, blanda helt enkelt till kryddmixen och förvara i en lufttät kryddburk. Börja annars med att med att mala de ingredienser som ännu inte är i pulverform, exempelvis med en mortel eller kaffekvarn.

Receptet med angivna mått nedanför ger cirka 4 msk krydda, och räcker till cirka 900 g färs! Smaklig måltid!

Kebabkrydda

Receptet - Så gör du:

Kebabkrydda

4.9/5 ( 218 röster )
Få till den där autentiska originalsmaken av turkisk kebab med denna enkla kebabkrydda! Krydda din färs, ditt lamm, nötkött, fisk eller kyckling med denna kebabkrydda innan du steker och grillar en perfekt rätt.
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 matskedar

Ingredienser
  

  • 1 msk korianderfrön
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk hela svartpepparkorn
  • 1 tsk kryddpeppar
  • ½ tsk kardemummafrön
  • ½ tsk gurkmeja

Instruktioner

  • Använd en mortel eller kaffekvarn och mal alla ingredienser tillsammans tills ett fint pulver har bildats. Jag tycker att det är bra att skaka om kaffekvarnen, så att pulvren inte fastnar under bladen.
  • Krydda och njut! Spara eventuella rester lufttätt.
Nyckelord Kebabkrydda
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar