Kanderade apelsinskal – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel delar jag med mig av mitt favoritrecept på kanderade apelsinskal!

Ge dig själv en smakresa med kanderade apelsinskal – små godbitar som skapar magi direkt i ditt kök. Börja med att ta några apelsiner, tvätta dem väl och skär sedan i små bitar som vi tillsammans kanderar i denna artikel!

Ett snabbt bad i kokande vatten för att göra dem lite mindre bittra, och sen är det dags för sockerlagen. Socker och vatten går hand i hand, skapar en kärleksfull blandning redo att omfamna apelsinskalen och göra dem extra speciella.

Låt dem simma i sockerlagen tills de blir genomskinliga. Det tar lite tid, men det är värt det för den fantastiska smaken.

När de är klara, låt dina kanderade apelsinskal torka och bli extra knapriga. Lite extra socker på toppen för den där extra kicken av sötma.

Förvara dem sedan i en burk, redo att plockas fram när du behöver en liten söt överraskning eller vill göra din fikastund extra speciell. Inget krångel, bara rena och äkta smaker som kommer att förgylla din dag. Prova det själv och upptäck hur något så enkelt kan bli så otroligt gott.

Kanderade apelsinskal

Receptet – Så gör du:

Kanderade apelsinskal

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Använd som topping på desserter eller njut som en godbit. Förvara i en lufttät behållare.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 55 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 2 st apelsiner
  • 5 dl strösocker
  • 2,5 dl vatten
  • Extra socker för rullning

Instruktioner

  • Tvätta och skär apelsinerna. Skär skalet i remsor utan fruktkött.
  • Koka upp apelsinskalen i vatten 5 minuter för att minska den bittra smaken.
  • I en annan kastrull, koka upp de angivna mängderna strösocker och vatten och låt koka i 5 minuter.
  • Lägg apelsinskalen i sockerlagen och låt sjuda i 45-60 minuter tills de blir genomskinliga och lagen tjocknar.
  • Låt apelsinskalen torka på en plåt i 1-2 timmar.
  • Färdigt! Valfritt: rulla dem i extra socker för extra knaprighet.
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Kanderade apelsinskal

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar