Ajvar relish – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på ajvar relish!

Gör din egna ajvar relish med detta, snabba, enkla, och ljuvligt goda recept. Ajvar relish är en blandning av härliga röda paprikor, aubergine (valfritt) och en handfull andra ingredienser, som är otroligt mångsidig och kan användas till många olika rätter.

Det fina med denna ajvar relish som har ursprung i Balkanländerna är att den är så mångsidig och du kan njuta av den som en del av många måltider, som kötträtter, potatisrätter och till och med som ett mellanmål med lite färskt bröd.

Om du ska servera och äta all ajvar du lagar omgående, släng gärna med 2 st krossade vitlöksklyftor i mixern för lite extra smak. Vitlöken håller dock inte särskilt bra om din ajvar relish ska förvaras i kylen en längre tid.

Denna ajvar relish kan förvaras i kylen i cirka 6 månader. Använd en riktigt ren burk.

Kort sagt älskar jag denna ajvar relish och tycker den är riktigt värd att göra. Så god, enkel och mångsidig. Testa gärna receptet nedan!

Ajvar relish

Receptet – Så gör du:

Ajvar relish

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Gör din egna ajvar relish med detta, snabba, enkla, och ljuvligt goda recept. Ajvar relish är en blandning av härliga röda paprikor, aubergine (valfritt) och en handfull andra ingredienser, som är otroligt mångsidig och kan användas till många olika rätter.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 8 portioner

Ingredienser
 

  • 4 st röda paprikor
  • 1 st medelstor aubergine (valfritt)
  • 0,8 dl olivolja
  • 2 tsk vitvinäger
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 235°C.
  • Klä en medelstor bakplåt med bakplåtspapper.
  • Skär din aubergine i stora skivor och placera ut dem på plåten. Skär de röda paprikorna i halvor och lägg även dem på plåten. Tillaga i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
  • Ta ut från ugnen och lägg bitarna i en kastrull och sätt på locket. Låt stå i 20 minuter.
  • Efter 20 minuter, avlägsna skalet från auberginen. Skala även paprikan, ta bort kärnan och fröna.
  • Tillsätt vitlöken, aubergine och paprika till en mixer. Tillsätt även olja och vinäger i matberedaren och salt och peppar (man kan justera kryddorna senare).
  • Mixa så att en jämn konsistens uppnås.
  • Ta en medelstor kastrull och töm mixerns innehåll ner i kastrullen.
  • På låg värme, sjud innehållet i cirka en halvtimme, se till att du rör om ofta. Det ska bli tjockare under tiden det puttrar.
  • Om du tror att det behöver mer salt och peppar, tillsätt lite vid det här laget och rör om.
  • Ta av från värmen och låt svalna. Servera direkt eller för över till en förseglingsbar burk som förvaras i kylen.
  • Njut av din ajvar relish!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Ajvar relish

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar