Gorgonzolasås till pasta – Recept

Inga betyg ännu.

Här vill jag dela med mig av mitt favoritrecept på gorgonzolasås till pasta!

En otroligt god gorgonzolasås till pasta som är härligt smakrik och krämig. Valfritt är att tillsätta lite champinjoner till rätten!

Detta är en riktigt enkel gorgonzolasås till pasta som känns riktigt lyxig och härlig krämig, med god smak av osten. Att tillsätta champinjoner ger en bra extra smak och gör pastan lite matigare.

Det som gör gorgonzolasås så bra är att gräddpasta kan ibland bli lite intetsägande och smaklöst. Med gorgonzola är det aldrig fallet! Detta recept på gorgonzolasås till pasta är ett av mina favoritrecept av denna anledning!

Allt med detta recept på gorgonzolasås till pasta är superenkelt och går supersnabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

För en smakrik pasta som har allt det man önskar, testa gärna receptet nedan! Här kommer receptet, precis här nedanför, med alla dess anvisningar! Smaklig måltid!

Gorgonzolasås till pasta

Receptet – Så gör du:

Gorgonzolasås till pasta

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En otroligt god gorgonzolasås till pasta som är härligt smakrik och krämig. Valfritt är att tillsätta lite champinjoner till rätten!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 5 dl mjölk (kan behövas 1 dl till vid behov)
  • 110 g gorgonzola, smulad
  • 450 g okokt pasta
  • 3 msk osaltat smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 nypa salt och peppar
  • 225 g champinjoner, skivade (valfritt)

Instruktioner

  • Om champinjoner ska användas, borsta dem rent och skiva. Ställ åt sidan så länge.
  • Sätt pastan på kokning enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Smält smör på medelhög värme i en medelstor kastrull eller gryta. När det smält, tillsätt vetemjöl och vispa ut det. Låt fräsa tills att mjölet får en lätt ljusbrun färg.
  • Vispa långsamt mjölken. När all mjölk är tillsatt ska såsen vara tjockare, men inte helt tjock. Sänk värmen till låg och låt sjuda tills den blir tjockare, ytterligare ca 4-5 minuter. Rör ner gorgonzola och håll såsen varmt tills pastan kokat färdigt.
  • Om, champinjoner ska användas, fräs på skivade champinjoner tillsammans med några matskedar olja på medelhög värme och blanda ner i såsen.
  • Smaka av med salt och peppar. Det kan behövas en nypa av båda!
  • Färdigt! Njut av din gorgonzolasås till pasta!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Gorgonzolasås till pasta

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar