Go Back
+ servings
Gorgonzolasås till pasta

Receptet - Så gör du:

Gorgonzolasås till pasta

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
En otroligt god gorgonzolasås till pasta som är härligt smakrik och krämig. Valfritt är att tillsätta lite champinjoner till rätten!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 5 dl mjölk (kan behövas 1 dl till vid behov)
  • 110 g gorgonzola, smulad
  • 450 g okokt pasta
  • 3 msk osaltat smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 nypa salt och peppar
  • 225 g champinjoner, skivade (valfritt)

Instruktioner

  • Om champinjoner ska användas, borsta dem rent och skiva. Ställ åt sidan så länge.
  • Sätt pastan på kokning enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Smält smör på medelhög värme i en medelstor kastrull eller gryta. När det smält, tillsätt vetemjöl och vispa ut det. Låt fräsa tills att mjölet får en lätt ljusbrun färg.
  • Vispa långsamt mjölken. När all mjölk är tillsatt ska såsen vara tjockare, men inte helt tjock. Sänk värmen till låg och låt sjuda tills den blir tjockare, ytterligare ca 4-5 minuter. Rör ner gorgonzola och håll såsen varmt tills pastan kokat färdigt.
  • Om, champinjoner ska användas, fräs på skivade champinjoner tillsammans med några matskedar olja på medelhög värme och blanda ner i såsen.
  • Smaka av med salt och peppar. Det kan behövas en nypa av båda!
  • Färdigt! Njut av din gorgonzolasås till pasta!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Gorgonzolasås till pasta