Italiensk pizzadeg – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på italiensk pizzadeg!

Detta recept på italiensk pizzadeg är riktigt nära italiensk hantverksliknande pizza, snabbt och enkelt därhemma! Den har den absolut bästa konsistensen och smaken enligt mig.

Vill man göra pizza i italiensk stil med en italisk pizzadeg så gillar jag verkligen detta recept. Det blir en fin krispig yta och perfekt saftig smak i pizzadegen som verkligen lyfter fram pizzans goda smaker.

Toppa denna italienska pizzadeg med dina favorittoppingar, och baka sedan i ugnen på hög värme till perfektion. Smaken tycker jag blir påminner om en pizza gjord i vedeldad ugn i Italien! Receptet ger deg till 3 st pizzor, vardera cirka 26 cm i diameter.

Italiensk pizzadeg

Receptet – Så gör du:

Italiensk pizzadeg

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta recept på italiensk pizzadeg är riktigt nära italiensk hantverksliknande pizza, snabbt och enkelt därhemma! Den har den absolut bästa konsistensen och smaken enligt mig.
Förberedelser 30 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 timme 15 minuter
Portioner 3 pizzor

Ingredienser
 

 • 8,5 dl (500 g) vetemjöl
 • 2 tsk torrjäst
 • 1 tsk salt
 • 3,5 dl varmt vatten
 • 1 msk olivolja

Instruktioner

 • Kombinera mjölet, saltet och jästen i en skål, rör om för att kombinera. Tillsätt vattnet och olivoljan och rör om tills en deg bildas.
 • Vänd ut degen på en mjölad yta. Knåda degen genom att trycka med handflatan och sedan omforma den till en boll. Fortsätt knåda i 8 minuter tills degen känns jämn och har en slät, elastisk form. Om degen är väldigt kladdig, tillsätt en liten mängd extra mjöl medan du knådar. Alternativt: sätt degkroken på en matberedare och starta mixern på medel-låg hastighet, låt sedan mixern knåda i 8 minuter.
 • När knådningen är klar, dela degen i 3 lika stora bitar. Använd mjölade händer och forma försiktigt varje halva till en boll genom att vika degen under sig själv. Placera varje boll på en mjölad yta och dutta degen med lite olivolja för att hålla den saftig. Täck alla degbollar med en fuktig kökshandduk och låt dem jäsa tills de är dubbelt så stora, ca 45 minuter till 1 timme.
 • Degen kan användas direkt för tillagning, men degen kan också placeras i förseglade behållare, tillräckligt stora för att degen ska fördubblas i storlek igen, och degen kan sedan förvaras i kylen i 2 till 3 dagar. Om du förvarar degen i kylen och sedan ska tillaga den, ta ut degen ur behållarna, lägg den på en lätt mjölad yta täckt med en kökshandduk och låt den nå rumstemperatur innan du går vidare.
 • Värm ugnen till 260 grader Celsius.
 • Pudra lätt en pizzasten eller bakplåt med bakplåtspapper med vetemjöl. Sträck ut varje degbit till en cirkel. När du har en 28-centimeters cirkel, forma till kanterna, toppa med din topping och grädda i mitten av ugnen på 260 grader Celsius. Gräddningstiden är cirka 6-10 minuter.
 • Färdigt! Njut av din pizza med italiensk pizzadeg!
Måltid Huvudrätt, Pizza
Kök Italienskt, Svenskt
Nyckelord Italiensk pizzadeg

Annons från HelloFresh SE

Välj din perfekta veckomeny

Med HelloFresh kan du sätta ihop din veckomeny precis som du vill - och byta recept när som helst. Välj fritt mellan 15 nya recept varje vecka och blanda svenska klassiker med internationella godbitar från världens kök.

Hellofresh

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar