Äppelsaft i saftmaja – Recept

5/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på äppelsaft i saftmaja!

Ta enkelt tillvara på goda äpplen genom att göra en härlig äppelsaft i saftmaja. Denna äppelsaft i saftmaja är både svalkande, smakrik, och helt naturlig!

Det är riktigt enkelt att göra äppelsaft i saftmaja, och man kan i princip använda vilken typ av goda äpplen som helst.

För att få den att hålla till längre fram i tiden, går det att hälla upp den i PET-flaska som sedan går in i frysen. På så sätt slipper man konserveringsmedel. Det är ett hett tips!

Kort sagt så älskar jag detta recept på äppelsaft i saftmaja och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Äppelsaft i saftmaja

Receptet – Så gör du:

Äppelsaft i saftmaja

5/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Ta enkelt tillvara på goda äpplen genom att göra en härlig äppelsaft i saftmaja. Denna äppelsaft i saftmaja är både svalkande, smakrik, och helt naturlig!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 1 timme 30 minuter
Totalt 1 timme 45 minuter
Portioner 1 sats

Utrustning

Ingredienser
 

  • Valfri mängd äpplen för att fylla silkorgen på din saftmaja
  • Vatten till att fylla botten på saftmajan
  • Strösocker 3 dl per liter avrunnen saft

Instruktioner

  • Skölj rent äpplena och avlägsna bruna, mörka bitar och skador.
  • Hacka äpplena i fjärdedelar. Skal och kärnhus kan vara kvar.
  • Fyll silkorgen i övre delen av saftmajan med äppelbitarna. Vi vill fylla hela korgen med äpplen. Fyll även på med vatten i botten av saftmajan.
  • Nu låter vi detta stå och koka i cirka 1,5 timme, håll lite koll sista halvtimmen. Ångan från vattnet i botten få äpplena att släppa sin saft, som kommer droppa ned.
  • Slanga ut saften och mät upp hur mycket saft det blev. Detta varierar ju lite. Häll över saften till en gryta eller stor kastrull. Sedan brukar jag tillsätta 3 dl strösocker per liter saft. Här kan man ju smaka av om äpplena man använt är väldigt söta.
  • Häll ned sockret i saften och rör om. Låt koka upp på spisen så att sockret löser upp sig i saften.
  • Häll upp i rena flaskor (plastflaskor för den saft som ska förvaras i frysen).
  • Njut av din äppelsaft gjord med saftmaja!
Måltid Drinkar
Kök Svenskt
Nyckelord Äppelsaft i saftmaja

3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar