Hemmagjord panpizza – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hemmagjord panpizza!

Detta recept på hemmagjord panpizza är så otroligt bra! Det ger en perfekt panpizza, med en enkel men supergod hemmagjord pizzadeg och klassiska toppings!

Som namnet panpizza antyder så är en panpizza gjord i panna. I detta recept använder vi en rund ugnsform. Pizzan bakas till perfektion i ugnen i ugnsformen!

Den är riktigt god att servera som exempelvis middag, men också riktigt god som matlåda eller till att frysa in och värma upp i mikrovågsugnen som mellanmål eller lunch. Möjligheterna är många!

Allt med denna hemmagjorda panpizza är superenkelt att göra, och jag hoppas att du gillar det! Efter tillagning, förvara pannpizzan väl inlindad i kylen i 2-3 dagar, eller så kan den frysas i upp till 2 månader!

Hemmagjord panpizza

Receptet - Så gör du:

Hemmagjord panpizza

4.9/5 ( 174 röster )
Detta recept på hemmagjord panpizza är så otroligt bra! Det ger en perfekt panpizza, med en enkel men supergod hemmagjord pizzadeg och klassiska toppings!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 45 minuter
Totalt 1 t
Portioner 8 portioner

Ingredienser
  

Panpizzadegen

  • 25 g färsk jäst (exempelvis en halv tärning KronJäst)
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2,5 msk olivolja
  • 1 nypa salt
  • 7 dl vetemjöl (lite mer om det behövs)
  • rapsolja till ugnsformen

Tomatsåsen

  • 1 dl passerade tomater
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 nypa salt

Topping

  • skinka, finstrimlad
  • 3 dl riven ost, gärna västerbottenost

Instruktioner

  • Panpizzadegen: Smula ner jästen i en skål och tillsätt det ljumna vattnet. Tillsätt olivolja och rör om med en gaffel. Tillsätt en nypa salt och vetemjölet gradvis, och arbeta in tills degen är smidig och rätt så fast. Låt jäsa under kökshandduk i en ren bunke ungefär 45 minuter.
  • Ha ut degen på en mjölad, ren arbetsyta. Kavla ut till rund skiva, cirka 25 cm i diameter, eller samma storlek som den runda ugnsformen (24-26 cm).
  • Smörj formen med rikligt med rapsolja och lägg ner degskivan. Låt jäsa under kökshandduk i 30 minuter till. Fortsätt gärna med tomatsåsen under tiden.
  • Blanda passerade tomater med kryddorna.
  • När pizzadegen har jäst färdigt, sätt ugnen på 225°C. Platta till degens mitt och bearbeta från mitten utåt mot kanterna, men lämna yttersta kanterna ifred.
  • Bred ut tomatsåsen över pizzadegen i formen. Toppa med hackad skinka och strö till sist över osten.
  • Grädda i mitten av ugnen på 225°C i 15–20 minuter, tills toppingen och pizzan har fått fin färg.
  • Njut av din goda panpizza!
Nyckelord Hemmagjord panpizza, Panpizza recept
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar