Hallonkräm – Recept

4.7/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hallonkräm!

Det finns otroligt mycket recept att göra med hallon. En av mina favoriter är denna klassiker: hallonkräm. Ljuvlig att äta i ett glas eller skål med mjölk eller vaniljglass, och supersnabb att tillaga.

Varje sommar plockar jag hallon och gör detta receptet. Jag har testat och experimenterat och kommit fram till att detta är det godaste receptet på hallonkräm för mig!

Det blir ungefär 3-4 portioner. Ibland, när jag inte har haft färska hallon, har jag faktiskt också gjort detta receptet på frysta hallon, och det går faktiskt minst lika bra!

Spara gärna några hallon till att garnera med, det blir så trevligt när man sätter ett hallon överst på skålen eller glaset (man äter ju också med ögonen!).

Hallonkräm

Receptet – Så gör du:

Hallonkräm

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Det finns otroligt mycket recept att göra med hallon! En av mina favoriter är denna klassiker: hallonkräm. Ljuvlig att äta i ett glas eller skål med mjölk eller vaniljglass, och supersnabb att tillaga.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 500 g hallon
  • 6 msk socker
  • 3 dl vatten
  • 5 tsk potatismjöl
  • valfritt: gräddmjölk eller vaniljglass

Instruktioner

  • Ta fram en kastrull och koka upp hallon och socker i den. Mosa samtidigt hallonen.
  • Tillsätt vattnet och låt koka i 3-5 minuter.
  • Blanda potatismjölet med 3 msk vatten i ett glas och rör om.
  • Ta bort kastrullen från värmen, och blanda i potatismjölsblandningen under omrörningen.
  • Sätt hallonkrämen på plattan på nytt och koka upp, när du ser första bubblan så ta bort från värmen.
  • Låt svalna innan servering, serveras vanligtvis kall men kan också ätas varm.
  • Tips: Servera gärna med gräddmjölk (4 delar mjölk, 1 del grädde), eller vaniljglass!
Måltid Efterrätt, Huvudrätt, Soppa
Kök Svenskt
Nyckelord Hallonkräm

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar