Vispad brie – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel delar jag med mig mitt favoritrecept på den otroligt trendiga dippsåsen vispad brie!

Brieost, en av de mest förförande ostarna i världen, kan vara underbar som den är. Men när den vispas tillsammans med honung, rosmarin och valnötter, blir den en himmelsk upplevelse som kommer att förtrolla dina smaklökar. Denna vispade brie är en aptitretare som är både elegant och enkel att göra, och den är perfekt för alla tillfällen då du vill imponera på dina gäster eller bara njuta av något extraordinärt.

Det här är en rätt som är perfekt för att starta en middag med vänner eller bara njuta av som en elegant kvällssnack. Oavsett när du väljer att njuta av den, kommer den vispade brien alltid att bli en smakfull upplevelse.

Denna vispade brie är perfekt att servera på skivor av baguette, kex eller med grönsaksstavar som morötter och selleri. Du kan också dekorera den med extra valnötter, rosmarin eller en skvätt honung om så önskas. Oavsett hur du väljer att servera den kommer denna aptitretare att bli ett minnesvärt smakäventyr.

Brie är känd för sin krämiga konsistens och milda smak. När den vispas, blir den ännu krämigare och förenas perfekt med de andra ingredienserna. Resultatet är en smörig och rik smak som är så oemotståndlig att det är svårt att sluta äta.

Honungen är en nyckelingrediens i detta recept och ger en härlig sötma till den vispade osten. Den kompletterar bries mildhet och skapar en balans mellan sötma och sälta som är otroligt tillfredsställande. De hackade valnötterna ger en trevlig knaprig kontrast till den mjuka osten och lägger till en nötaktig smak.

Rosmarin är en ört som är känd för sin aromatiska smak, och i detta recept ger den en subtil örtig ton som höjer hela rätten. Den hackade rosmarinen blandas perfekt med den vispade brien och ger en extra dimension till smaken.

Förberedelsen av denna aptitretare tar bara några minuter. Du börjar med att låta brieosten nå rumstemperatur för att göra den lättare att vispa. Medan osten värms upp, hackar du valnötterna och rosmarinen. När brieosten är redo, placerar du den i en skål och börjar vispa den till en krämig och slät konsistens.

När osten är krämig, tillsätter du honung, valnötterna, rosmarin, samt en nypa salt och svartpeppar. Blanda försiktigt tills alla ingredienser är väl blandade och smaka sedan av smeten. Justera sötma, sälta och kryddighet efter dina egna smakpreferenser.

Vispad brie med honung, rosmarin och valnötter är en aptitretare som kommer att glädja dina sinnen. Dess krämiga textur, perfekta balans mellan sötma och sälta, samt de aromatiska inslagen från rosmarinen, gör den till en sensationell upplevelse.

Receptet hittas här nedanför, smaklig njutning på er!

Vispad brie

Receptet – Så gör du:

Vispad brie

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Vispad brie med honung, rosmarin och valnötter är en oemotståndligt krämig och smakrik aptitretare som kommer att förtrolla dina smaklökar.
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 1 brieost

Ingredienser
 

 • 1 st brieost
 • 2 msk honung
 • valfritt: 2 msk valnötter hackade
 • valfritt: 1 msk färsk rosmarin hackad
 • Salt och svartpeppar efter smak
 • Skivor av baguette kex, eller grönsakspinnar (till servering)

Instruktioner

 • Ta brieosten ur förpackningen och låt den nå rumstemperatur, innan du börjar, så låt den stå framme i cirka 30 minuter.
 • Medan osten värms upp, hacka valnötterna och rosmarinen fint. Ställ åt sidan.
 • När osten är tillräckligt mjuk, placera den i en skål och använd en elvisp eller en handvisp för att vispa den tills den blir krämig och slät. Om osten är väldigt mjuk, kan du också använda en gaffel för att försiktigt pressa och röra den tills den blir krämig.
 • Tillsätt honung, de hackade valnötterna, rosmarin, salt och svartpeppar i den vispade osten. Blanda försiktigt tills alla ingredienser är väl fördelade.
 • Prova smeten och justera sötma, salt och peppar efter dina smakpreferenser.
 • Servera den vispade brien på skivor av baguette, kex eller med grönsaksstavar som morötter eller selleri. Du kan också dekorera med extra valnötter, rosmarin eller en skvätt honung om så önskas.
 • Njut av din vispade brie som en läcker aptitretare eller tilltugg!
Måltid Tilltugg
Kök Franskt, Svenskt
Nyckelord Vispad brie

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)
Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar