Go Back
+ servings
Hallonkräm

Receptet - Så gör du:

Hallonkräm

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Det finns otroligt mycket recept att göra med hallon! En av mina favoriter är denna klassiker: hallonkräm. Ljuvlig att äta i ett glas eller skål med mjölk eller vaniljglass, och supersnabb att tillaga.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 500 g hallon
  • 6 msk socker
  • 3 dl vatten
  • 5 tsk potatismjöl
  • valfritt: gräddmjölk eller vaniljglass

Instruktioner

  • Ta fram en kastrull och koka upp hallon och socker i den. Mosa samtidigt hallonen.
  • Tillsätt vattnet och låt koka i 3-5 minuter.
  • Blanda potatismjölet med 3 msk vatten i ett glas och rör om.
  • Ta bort kastrullen från värmen, och blanda i potatismjölsblandningen under omrörningen.
  • Sätt hallonkrämen på plattan på nytt och koka upp, när du ser första bubblan så ta bort från värmen.
  • Låt svalna innan servering, serveras vanligtvis kall men kan också ätas varm.
  • Tips: Servera gärna med gräddmjölk (4 delar mjölk, 1 del grädde), eller vaniljglass!
Måltid Efterrätt, Huvudrätt, Soppa
Kök Svenskt
Nyckelord Hallonkräm