Det finns otroligt mycket recept att göra med hallon! En av mina favoriter är denna klassiker: hallonkräm. Ljuvlig att äta i ett glas eller skål med mjölk eller vaniljglass, och supersnabb att tillaga.
Förberedelser 5 minuterminuter
Tillagning 5 minuterminuter
Totalt 10 minuterminuter
Portioner 4portioner
Ingredienser
500ghallon
6msksocker
3dlvatten
5tskpotatismjöl
valfritt: gräddmjölk eller vaniljglass
Instruktioner
Ta fram en kastrull och koka upp hallon och socker i den. Mosa samtidigt hallonen.
Tillsätt vattnet och låt koka i 3-5 minuter.
Blanda potatismjölet med 3 msk vatten i ett glas och rör om.
Ta bort kastrullen från värmen, och blanda i potatismjölsblandningen under omrörningen.
Sätt hallonkrämen på plattan på nytt och koka upp, när du ser första bubblan så ta bort från värmen.
Låt svalna innan servering, serveras vanligtvis kall men kan också ätas varm.
Tips: Servera gärna med gräddmjölk (4 delar mjölk, 1 del grädde), eller vaniljglass!