Hallongrädde – Recept

4.8/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på hallongrädde!

Denna hallongrädde är en fantastisk, inte alltför söt frosting för en mängd olika kakor, tårtor och  cupcakes. Den är också en fantastisk topping för våfflor, pannkakor, blandade bär eller till något annat sammanhang där du skulle vilja använda vanlig vispad grädde!

Det är otroligt hur lite du behöver för att göra detta recept på mångsidig hallongrädde. Denna hallongrädde är perfekt för bakning eller för andra efterrätter.

För hallongrädde som ska användas i bakning, använd gärna en vispgrädde med högre fetthalt. Den lilla extra fetthalten hjälper till att skapa en mer stabil vispgrädde som håller i flera dagar på en tårta. Som med all vispad grädde, är det bäst att vispa den så tätt inpå serveringstiden som möjligt.

Du kan använda färska eller frysta hallon. Jag brukar använda det senare. Du behöver inte tina upp dem först.

Förvaring

Rester kommer att hålla lufttätt förpackade i en kall kyl i upp till 4 dagar.

Om du har möjlighet är vispgrädde alltid bäst att göra så tätt inpå serveringen som möjligt. Det här receptet kommer dock att hålla sig i flera dagar. Vissa bakverk som vi brukar frosta med denna hallongrädde är stora, så ibland finns det rester i kylen i flera dagar. Hallongrädden håller sig bra under hela den tiden.

Om du inte har frostat ett bakverk med den, förvara rester av hallongrädden stängt i en kall kyl i upp till tre eller fyra dagar.

Hallongrädde

Receptet – Så gör du:

Hallongrädde

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna hallongrädde är en fantastisk, inte alltför söt frosting för en mängd olika kakor, tårtor och  cupcakes. Den är också en fantastisk topping för våfflor, pannkakor, blandade bär eller till något annat sammanhang där du skulle vilja använda vanlig vispad grädde!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 16 portioner

Ingredienser
 

  • 300 g hallon, färska eller frysta
  • 1,5 dl (130 g) strösocker (uppdelat i olika steg)
  • 5 dl vispgrädde

Instruktioner

  • Kombinera hallonen och 0,75 dl socker i en liten kastrull. Koka lätt på medelhög värme, rör om då och då, tills hallonen har brutits ned och bildat en något tjocknad sirapen, cirka 10 minuter.
  • Tryck sirapen genom en finmaskig sil för att ta bort frön. Du kommer oundvikligen att förlora en hel del av den vackra röda fruktköttet till en finmaskig sil, men fortsätt att trycka och röra så länge du orkar för att extrahera så mycket som möjligt. Du kan göra detta steg upp till några dagar i förväg och förvara den silade sirapen i kylen. Hur som helst, se till att låta sirapen svalna helt innan du fortsätter. Du kan ställa skålen med sirapen över en skål med is för att påskynda processen om du vill.
  • Så nära serveringstid som möjligt, vispa grädden, gärna med en elektrisk mixer. Tillsätt den återstående 0,75 dl socker och vispa med grädden för att blanda. Häll i hallonsirapen och vispa en liten aning till.
  • Njut av din hallongrädde, och förvara rester lufttätt i kylen i tre till fyra dagar! 
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Hallongrädde

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar