Guldmjölk – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på guldmjölk!

Guldmjölk är ett snabbt, gott, vackert och hälsosamt recept med gurkmeja, mjölk, ingefära, svartpeppar och sötning. En hälsosam, skummig dryck som tar mindre än 10 minuter att göra, och som har många hälsofördelar!

Ett glas guldmjölk är en riktigt hälsosam dryck som är bra för kroppens försvar. Gurkmeja innehåller en aktiv ingrediens som är en naturlig antioxidant med andra antiinflammatoriska fördelar.

Experimentera gärna med receptet efter egen smak och preferens, exempelvis för att ha i lite mer av det ena, och mindre av det andra. För en mer krämig dryck kan man använda fullfet komjölk eller kokosmjölk.

Guldmjölk har sitt ursprung i Indien, och det är gurkmejan som ger den dess vackra färg. Otroligt mysigt, gott, snabbt, och nyttigt!

Jag älskar att ta ett härligt glas av denna goda dryck när jag än känner mig lite frusen eller kanske känner på väg att bli sjuk. Den både smakar och gör gott! Testa gärna receptet här nedanför!

Ingredienser (2 glas guldmjölk)

  • 5 dl osötad sojamjölk, eller anan valfri mjölk som mandelmjölk, havredryck m.m.
  • 1 tsk gurkmejapulver
  • ½ tsk mald kanel
  • 1 tsk ingefärapulver
  • 1 nypa mald svartpeppar
  • 2 msk sirap, honung eller lönnsirap, använd ditt valfria sötningsmedel

Instruktioner

  1. Tillsätt ditt val av mjölk och alla kryddor i en liten kastrull. Låt sjuda på svag värme i cirka 5 minuter.
  2. Rör kontinuerligt tills det är varmt, tillsätt sötning efter smak.
  3. Ta guldmjölken från värmen och servera i glas eller koppar genast. Om du skulle använda färsk gurkmeja och/eller färsk ingefära, sila av mjölken innan du dricker den!
  4. Färdigt! Njut av din goda guldmjölk!
Guldmjölk

Receptet – Så gör du:

Guldmjölk

5/5 ( 238 röster )
Guldmjölk är ett snabbt, gott, vackert och hälsosamt recept med gurkmeja, mjölk, ingefära, svartpeppar och sötning. En hälsosam, skummig dryck som tar mindre än 10 minuter att göra, och som har många hälsofördelar!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 2 glas

Ingredienser
  

  • 5 dl osötad sojamjölk, eller anan valfri mjölk som mandelmjölk, havredryck m.m.
  • 1 tsk gurkmejapulver
  • ½ tsk mald kanel
  • 1 tsk ingefärapulver
  • 1 nypa mald svartpeppar
  • 2 msk sirap, honung eller lönnsirap, använd ditt valfria sötningsmedel

Instruktioner

  • Tillsätt ditt val av mjölk och alla kryddor i en liten kastrull. Låt sjuda på svag värme i cirka 5 minuter.
  • Rör kontinuerligt tills det är varmt, tillsätt sötning efter smak.
  • Ta guldmjölken från värmen och servera i glas eller koppar genast. Om du skulle använda färsk gurkmeja och/eller färsk ingefära, sila av mjölken innan du dricker den!
  • Färdigt! Njut av din goda guldmjölk!
Nyckelord Guldmjölk
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar