Fryst lax i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fryst lax i ugn!

Upptäck hur du tillagar fryst lax i ugn utan att den först behöver tina. Resultatet blir saftig, mör och läcker lax varje gång! Vänta aldrig på att det ska tina någonsin igen!

Glömde du också att tina upp din lax till middagen? Då är detta recept på lax i ugn för dig! Idag ska jag dela med mig av hur jag lagar en av mina favoriter – lax – när den fortfarande är fryst.

Som jag ser på saker och ting, så har vi alla tillräckligt med saker att tänka på och oroa oss för. Är det inte skönt att tinandet av lax inte längre behöver vara en av dem med detta recept?

Receptet blir faktiskt bra, och fisken blir faktiskt riktigt fin både till konsistensen och smaken. Det är ofta gott att klämma lite citronsaft över inför servering om man vil!

Sammanfattningsvis så älskar jag detta recept på fryst lax i ugn och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Receptet – Så gör du:

Fryst lax i ugn

4.9/5 ( 111 röster )
Upptäck hur du tillagar fryst lax i ugn utan att den först behöver tina. Resultatet blir saftig, mör och läcker lax varje gång! Vänta aldrig på att det ska tina någonsin igen!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 st laxfiléer
  • 2 tsk olivolja eller rapsolja
  • salt och peppar efter smak
  • eventuell sås

Instruktioner

  • Värm ugnen till 225°C.
  • Skölj den frysta laxen under kallt rinnande vatten för att ta bort eventuella iskristaller.
  • Lägg laxen i ett enda lager på en ugnsplåt med förhöjda kanter. Pensla lätt med olja på alla sidor och strö över salt, peppar eller andra kryddor.
  • Grädda i mitten av ugnen på 225°C i 4-5 minuter. Ta ut ur ugnen och tillsätt eventuell sås (valfritt).
  • Fortsätt att grädda tills att laxen är varm och flagnande i mitten, 8-12 minuter. (Om din sås blir för brun, täck laxen löst med folie.) Tjockare filéer kan behöva några extra minuter för att tillagas igenom.
  • Njut av din frysta lax i ugn! Toppa gärna med lite citronsaft.
Nyckelord Fryst lax i ugn
Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Relaterade artiklar