Fryst lax i ugn – Recept

4.7/5 baserat på 24 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på fryst lax i ugn!

Upptäck hur du tillagar fryst lax i ugn utan att den först behöver tina. Resultatet blir saftig, mör och läcker lax varje gång! Vänta aldrig på att det ska tina någonsin igen!

Glömde du också att tina upp din lax till middagen? Då är detta recept på lax i ugn för dig! Idag ska jag dela med mig av hur jag lagar en av mina favoriter – lax – när den fortfarande är fryst.

Som jag ser på saker och ting, så har vi alla tillräckligt med saker att tänka på och oroa oss för. Är det inte skönt att tinandet av lax inte längre behöver vara en av dem med detta recept?

Receptet blir faktiskt bra, och fisken blir faktiskt riktigt fin både till konsistensen och smaken. Det är ofta gott att klämma lite citronsaft över inför servering om man vil!

Sammanfattningsvis så älskar jag detta recept på fryst lax i ugn och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Receptet – Så gör du:

Fryst lax i ugn

4.7/5 baserat på 24 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upptäck hur du tillagar fryst lax i ugn utan att den först behöver tina. Resultatet blir saftig, mör och läcker lax varje gång! Vänta aldrig på att det ska tina någonsin igen!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Utrustning

Ingredienser
 

  • 4 st laxfiléer
  • 2 tsk olivolja eller rapsolja
  • salt och peppar efter smak
  • eventuell sås

Instruktioner

  • Värm ugnen till 225°C.
  • Skölj den frysta laxen under kallt rinnande vatten för att ta bort eventuella iskristaller.
  • Lägg laxen i ett enda lager på en ugnsplåt med förhöjda kanter. Pensla lätt med olja på alla sidor och strö över salt, peppar eller andra kryddor.
  • Grädda i mitten av ugnen på 225°C i 4-5 minuter. Ta ut ur ugnen och tillsätt eventuell sås (valfritt).
  • Fortsätt att grädda tills att laxen är varm och flagnande i mitten, 8-12 minuter. (Om din sås blir för brun, täck laxen löst med folie.) Tjockare filéer kan behöva några extra minuter för att tillagas igenom.
  • Njut av din frysta lax i ugn! Toppa gärna med lite citronsaft.
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Fryst lax i ugn

6 Kommentarer

  1. 5 stars
    Provade för första gången nu, och det var en riktig fullträff!
    Använde örtsalt och svartpeppar och lade på färsk dill efter tillagning. Magnifikt!

  2. 5 stars
    Körde en egen variant på detta recept.
    2 laxfiléer
    1/2 skivad lök
    2 burkar créme fraiche paprika/chili smak
    1 skiva bacon nedklippt
    Lite riven ost
    Svart och vitpeppar samt salt.
    Blev riktigt gott.

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar